Dünya
  • 2.5.2016 17:23

31 parmaklı bebek şok etti

Normal insanlarda 10 el ve 10 ayak olmak üzere 20 parmak bulunur. Çin'de doğan bu bebekte tam 31 parmak bulunuyor.
3 aylık olan Honghong bebek polidaktili rahatsızlığı nedeniyle elinde 15 ve ayağında 16 olmak üzere 31 parmakla dünyaya geldi.
Çin'in Huan eyaletindeki bu ilginç olayda bebeğin elinde 16 ayağında da 15 parmak bulunuyor.Doğum öncesinde bu garip durumun işaretlerinin olmadığını savunan annesi şimdi ameliyet için para topluyor.Umutsuzca para toplayan anne bebeğinin en erken 6 ay en geç 1 yıl sonra ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi.
Doktorlar yapılacak ameliyatın oldukça sıkıntılı olacağını bildirdi.

Polidaktili (Doğuştan Fazla Parmak Olması) - Nedir?
Polidaktili, kişinin elinde ya da ayağında beşten fazla parmağın olduğu bir durumdur.

Anormal sayıda (6 ya da daha fazla) parmağa sahip olma durumu, herhangi başka bir belirti ya da hastalık olmaksızın kendi başına görülebilir. Polidaktili kalıtımsal olabilir. Bu özellik, birkaç varyasyona neden olabilen sadece bir genle ilgilidir.

Afrikalı Amerikalılarda 6 parmakla doğma olasılığı diğer etnik gruplara göre daha fazladır. Birçok vakada bu duruma genetik bir hastalık neden olmaz.

Polidaktili ayrıca bazı genetik hastalıklarla birlikte görülebilir.

Fazla parmaklar yetersiz gelişmiş olabilir ve küçük bir sapla ele bağlıdır (genellikle elin serçe parmağı kısmında). Fazla parmaklar iyi gelişmiş de olabilir, hatta fonksiyon gösterebilir. Yetersiz gelişen parmaklar genellikle alınır. Eğer parmakta kemik yoksa, sapın etrafına sıkı bir ip bağlamak bunun zaman içinde düşmesini sağlayabilir.

Daha büyük parmakların alınması için ameliyat gerekebilir. Doktor, ebeveynlere, çocuğun doğumu sırasında polidaktili olup olmadığını sormalıdır, çünkü çocuk bunu bilemeyebilir.



HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER