Dünya
  • 1.9.2014 14:07

5 bin yıllık sır çözüldü

İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde bulunan Stonehenge, Neolitik taş devri ile Bronz çağı arasında en az 5 kademede oluşan bir anıttır. Bu yapı, astronomi, astroloji, geometri, meteoroloji ve paganizmle ilişkilendirilmektedir. Stonehenge adı eski İngilizcede "asılı taşlar" anlamına gelir.
Bu taşların ne amaçla yapıldığına ilişkin yıllardır çok sayıda teori üretildi. Bunların uzaylılara mesaj için yapıldığını bile söyleyendi:
Bugün yarım ay şeklinde dizili olan taşların aslında tam bir yuvarlak olduğu ortaya çıktı.Havadan çekilen görüntülerde taşların bir kısmının eksik olduğu ve eksik taşların yeri net olarak görüldü.
Tarihçiler ve arkeologlar yıllardır yaptıkları araştırmalarda ne eksik taşları ne de bu anıtın amacını tam olarak bulamadı.
İngiliz mirası araştırma kurumu aylardır burası üzerinde yaptığı çalışmaları tamamladı. Buradan yapılan açıklamada taşların tamamen su amacıyla yapıldığı sonucuna verildi. Bölgede özellikle yaz aylarında kuraklık olduğuna dikkat çeken araştırmacılar bu yuvarlak halkanın kışın tutulan suyun yazın kallanılması amacıyla yapıldığını bildirdi. Bunun için delikli taşlar kullanıldığını açıklayan aynı uzmanlar, bunun bir anıt veya marslılara işaret olmadığını söyledi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:10

İLGİLİ HABERLER