Dünya
  • 13.10.2004 03:25

650 UZMANDAN ABD BAŞKANI BUSH'A MEKTUP: VİETNAM'DAN BU YANA EN YANLIŞ HAREKET!..

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush'a ortak bir mektup gönderen 650 dış politika uzmanı, Irak savaşının Vietnam'dan bu yana en yanlış hareket olduğunu belirtti. Uzmanlar, yanlış iddialarla meşrulaştırılmaya çalışılan savaşın teröristlere yaradığını dile getirdi.
"Makul Dış Politika İçin Güvenlik Uzmanları" adlı grup tarafından gönderilen mektuba imza atanların arasında yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden Prof. Richard Samuels, "Derin bir kuyuda bulunan hükümete artık kazmayı bırakmaları gerektiğini tavsiye ediyoruz" dedi.
Mektupta, "İslamcı teröristlerle mücadelenin sebeplerine zarar veren Irak savaşını merkez alan şu anki ABD dış politikası Vietnam döneminden bu yana en yanlış harekettir" denildi. Savaş nedeniyle halkın dış politika ve ulusal güvenlik politikasına güveninin sarsıldığının belirtildiği mektupta, Afganistan'daki El Kaide üslerinin yok edilmesi övülürken, Bush yönetiminin teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde "büyük başarısızlığa" uğradığı kaydedildi. Mektupta, Irak savaşının Afganistan'da terörle mücadeleye de zarar verdiği ifade edildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER