Dünya
  • 24.10.2016 11:54

AB yetkililerini taşıyan uçak Malta'da düştü!

Reuters'ın geçtiği habere göre, Malta Havalimanı'nda askeri uçağın kalkışından saniyeler sonra düştüğü ve 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Sabah saatlerinde Malta'dan korkunç bir son dakika haberi geldi. Malta'dan kalkan veAvrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

PİSTİN YAKININA DÜŞTÜ, 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Malta Luqa Havalimanı'ndan askeri personeli ile birlikte havalanan bir uçak, kalkışından çok kısa bir süre sonra pistin yakınına düştü. Düşmesinin hemen ardından alevler için kalan uçakta kaynaklardan ve görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre 5 kişi hayatını kaybetti.

UÇAK ENKAZA DÖNDÜ

Ekiplerin kısa bir süre sonra müdahale ettiği uçak enkaza dönerken, pistin de hava trafiğine kapatıldığı ve uçuşlarda gecikmeler yaşandığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Malta'dan kalkan ve Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan bir uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

 Malta Luqa Havalimanı'ndan askeri personeli ile birlikte havalanan bir uçak, kalkışından çok kısa bir süre sonra pistin yakınına düştü. Düşmesinin hemen ardından alevler için kalan uçakta kaynaklardan ve görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre 5 kişi hayatını kaybetti.
 
Ekiplerin kısa bir süre sonra müdahale ettiği uçak enkaza dönerken, pistin de hava trafiğine kapatıldığı ve uçuşlarda gecikmeler yaşandığı öğrenildi.
 
Malta'dan kalktıktan sonra...

Sabah saatlerinde Malta'dan kalkan ve Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıdığı iddia edilen bir uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

Kazada en az 5 kişinin hayatını kaybettiği ve arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü belirtildi.

Öte yanda AB sınır ve sahil güvenliği sağlayan Frontex isimli acente, uçağın kendileri tarafından sevk edilmediğini açıkladı.

SABAH 07.20'DE OLDU, HAVALANI KAPATILDI

Maltairport Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bu sabah saat 07.20'de Malta havayollarında uçak kazası meydana geldi. Kurtarma ve İtfaiye ekipleri, Sivil Koruma Departmanı üyeleri ile bir araya gelerek hızlıca olay mahallinin değerlendirmesini yaptılar. Tüm önceliğimiz olayda adı geçen yolcularımızdır. Havaalanı şimdilik kapalı kalacak. Verdiğimiz bütün zahmetten dolayı özür diler, yolcularımızdan gelişmeleri web sitemizden takip etmesini öneririz." dedi.

UÇAKTA 5 AB GÖREVLİSİ DE VARDI

Sky News'in bildirdiğine göre uçakta 5 AB görevlisi bulunuyordu. Öte yanda AB sınır ve sahil güvenliği sağlayan Frontex isimli acente, uçağın kendileri tarafından sevk edilmediğini açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 24.10.2016 11:39

İLGİLİ HABERLER