Dünya
  • 17.12.2017 12:28

ABD'de 'darbe' korkusu yaşanıyor

Tarihinde hiçbir siyasi darbenin yaşanmadığı ABD'de, darbe korkusu yaşanıyor. ABD Fox News kanalı 'ABD'de Darbe?'konulu bir yayın gerçekleştirdi.

ABD, hükümetler olarak hiçbir zaman asker veya siyasi bir darbe yaşamadı. Bununla birlikte doğruluğu tartışılacak şekilde, yapılan darbelerin de içinde parmağı olduğu belirtilirdi, ancak bu sefer ABD bile bir darbe korkusu yaşıyor.

ABD'de 'darbe' korkusu

"ABD'DE DARBE?"

ABD Fox News kanalında KJ'sinde "ABD'de Darbe?" yazan bir program vardı. Programda ABD iç siyasetinde yaşananların bir darbe etkisi olup, olamayacağı tartışılıyordu.

ABD'de 'darbe' korkusu

Programda Trump'ın bazı kesimler tarafından desteklenmedği ve bu nedenle yönetimde istenmediği belirtilirken, bu dönem içerisinde yaşanan soruşturma ve takiplerin de bu yüzden olduğu, Trump'ın elini zor duruma düşürmek için yapıldığı savunuldu.

DARBE OLARAK YORUMLANDI

Programda, bu durumun seçim öncesi, Trump ile Clinton arasında yaşanan çekişme döneminden beri var olduğu belirtilirken, o dönemde FBI'nın da Trump karşıtı olduğunu belirtmiş, operasyonun o dönemde başldığını belirtmişti.

Televizyonda yayınlanan bu tartışma "darbe mi, değil mi" yorumlarına neden oldu.

Güncellenme Tarihi : 17.12.2017 12:36

İLGİLİ HABERLER