Dünya
  • 13.1.2018 00:01

ABD Temsilciler Meclisi Başkanından Trump'ın sözlerine tepki

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, ABD  Başkanı Donald Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenler  için kullandığı "iğrenç ülkelerden geliyorlar." ifadesinin, "çok talihsiz ve  faydasız" olduğunu söyledi. Trump'ın "İğrenç ülkelerden geliyorlar" sözleri üzerine bugün ABD'nin Panama Büyükelçisi de tepki göstererek istifa etmişti.

Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi Başkanı Ryan, Wisconsin-Milwaukee  Üniversitesinde katıldığı bir forumda, Trump'ın göçmenler için sarf ettiği  "iğrenç ülkelerden geliyorlar" sözü için "çok talihsiz ve faydasız" yorumunu  yaparak İrlandalı atalarının da geçmişte ABD'de "hor görüldüğünü" vurguladı.

Ryan, göçü "büyük bir hikaye" sözleriyle nitelendirdi ve memleketi  Janesville'de yaşayan Haitililerin "harika vatandaşlar" olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'daki bir toplantıda bazı  Latin Amerikave Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek "iğrenç ülkelerden geliyorlar." ifadesini kullandığı kaydedilmişti.

Basına yansıyan haberlerde, Cumhuriyetçi Güney Carolina Senatörü  Lindsey Graham ve Demokrat Illinois Senatörü Dick Durbin'in katıldığı toplantıda  Trump'ın, "Neden bu iğrenç ülkelerden insanların buraya gelmesini isteyelim.  Norveç'ten daha fazla göçmen almalıyız." dediği belirtilmişti.

Güncellenme Tarihi : 12.1.2018 23:46

İLGİLİ HABERLER