Dünya
  • 25.10.2014 14:54

Adam 41 kilometre yükseklikten atladı

Google'un üst düzey yöneticisi Alan Eustace, 41 kilometre yükseklikten yeryüzüne atlayarak Felix Baumgartner'ın bu alandaki rekorunu kırdı ve yeni bir rekora imza attı.

New Mexico eyaletinin Roswell kasabasında helyum dolu bir balonla 41 kilometre yüksekliğe çıkan 57 yaşındaki Eustace, giydiği özel uzay giysisi sayesinde sorun yaşamadan yere ulaşmayı başardı.

Eustace'ın, paraşütünü açmadan önce 4,5 dakika süren serbest düşüşünde saatte 1.322 kilometre hıza eriştiği bildirildi.Paragon Space Development şirketi tarafından geliştirilen projenin, Stratosfer ile ilgili yapılacak araştırmalara yardımcı olacağı belirtiliyor.
 

ALAN EUSTACE KİMDİR?
Google'ın beyin takımında yer alan isimlerden biri olan Alan Eustace Araştırma Birimi Yönetici Yardımcısı Alan Eustace, profesyonel hayatına Silikon Vadisi'nde başlamış bir bilgisayar uzmanı. 2002'den bu yana Google'da çalışan Eustace'ın şimdiye kadar dokuz akademik yayını ve 10 patentli çalışması bulunuyor. Uzaydan atlama çalışmalarına 2011'de başlayan Eustace, Felix Baumgartner'ın aksine bunu şimdiye kadar medyadan saklamış bir isim. Eustace'ın Google'daki çalışmalarına karşılık 2010 yılındaki yıllık maaşının 492 bin dolar olduğu biliniyor.


Eustace'in başarısından önce dünya rekoru, Ekim 2012'de 39 kilometreden atlayan Avusturyalı sporcu Felix Baumgartner'e aitti. Baumgartner'in dünya tarafından izlenen atlayışına rağmen, Eustace üç yıl boyunca üzerinde çalıştığı projesini gizli tuttu.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:48

İLGİLİ HABERLER