Dünya
  • 22.10.2018 08:00

Afganistan'da Amerikan generali vuruldu

Afganistan'ın Kandahar eyaletinde geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda bir ABD generali yaralandı ve iki üst düzey Afgan eyalet görevlisini öldürüldü.
4 saldırgan, üst düzey ABD komutanı da dahil olmak üzere bir grubu hedef aldı.

Ordu Brig. General Jeffrey Jeffrey, Kandahar'daki saldırıda yaralanıdğı ancak durumunun ağır olmadığı açıklandı. Afganistan'daki ve Pentagon'daki ABD'li askeri yetkililer, saldırıya ya da yaralıyı tanımlamaya yönelik doyurucu bir açıklama yapmadı.

Afganistan'daki en üst düzey askeri sözcüsü olan Ordu Kolosu David Butler, “Yaralılarla ilgili konuşmayacağız” dedi.

Olayın duyulmasından sonra Butler Twitter'da Smiley'in yaralandığını doğruladı.

Saldırı ABD ordusunu şaşırttı. Genel memurlar, nadiren saldırıya uğradıkları ve hatta daha nadiren yaralandıkları söylediler.

Saldırı sırasında Amerika'daki Afganistan'daki en üst düzey ABD subayı Austin “Scott” Miller vardı.
 Butler, ABD'li yetkililerin bir silahlı adamın ateş etmeye başlamasından sonra çapraz ateşe yakalandığını söyledi. Taliban saldırının sorumluluğunu üstlendi ve Miller'ın ana hedefler arasında olduğunu söyledi.

Smiley, 30 yıldan uzun bir süredir Ordu'da hizmet vermiş ve resmi biyografiye göre Mayıs 2017'de bir genel olmuştur. Bu yaz Afganistan'da, tren, tavsiye, asist ve komuta-güney olarak bilinen Kandahar'daki bir merkezin komutasını devraldı. Genel merkez büyük ölçüde Kaliforniya Ordusu Ulusal Muhafızlarının bir birimi olan 40. Piyade Tümeni'nden oluşuyor. Smiley yıllardır Kaliforniya'daki Guard birimlerine komuta etti.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2018 09:12

İLGİLİ HABERLER