Dünya
  • 24.8.2017 10:21

Almanya'da terör önlemleri arttılıldı

Almanya, İspanya gerçekleştirilen terör eylemlernin rdından araçlı saldırıların önüne geçmek için Köln'de kaldırımlara bariyer yerleştirdi.

Almanya teröre karşı güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarttı. Avrupa'da gerçekleştirilen araçlı terör eylemlerinin ülkelerinde de yaşanmasını istemeyen Alman yönetimi, bazı şehirlerde kaldırım ve yaya geçitlerine bariyerler inşa ettirdi.

Almanya'da terör önlemleri

Almanya'da terör önlemleri

TURİSTLER ŞAŞKIN

Uygulamanın ilk örneği Köln'de yapıldı. Yaya kaldırımlarının çevresi, kent meydanının girişleri ve yaya geçitlerinin bulunduğu alanlara beton bloklar inşa edildi.

Almanya'da terör önlemleri

Konuya ilşikin yorum yapan Portekizli bir turist,"Her şey Değişiyor, ülkemde ben o bu kadar çok şey görmüyorum kendi ülkemde. Ben Portekizliyim. Ama haberlerde gördüklerimiz ve burada yaşanılanlar kesinlikle nereye gideceğimizi, nerede tatilimzi geçireceğimiz fikrini etkiliyor. Her şey değişebiliyor." diyerek terör önlemlerinin ve haberlerde çıkan olayların kendilerini ne kadar çokl etkilediğini söyledi.

DAHA ÖNCE BERLİN'DE UYGULANMIŞTI

Paris'te yaşanan terör eylemlerinin ardınadn geçtiğimiz yıl, Berlin'deki ünlü Parsier Platz meydanı araç trafiğine kapatılmış, aynı beton bloklar yerleştirilerek araçlı saldırı girişimine karşı önlem alınmıştı.

Almanya'da terör önlemleri

Almanya'da terör önlemleri

Güncellenme Tarihi : 24.8.2017 10:22

İLGİLİ HABERLER