Dünya
  • 17.11.2017 23:37

Amerika'da esrarengiz uçak paniği

The Drive dergisinin köşe yazarlarından Tyler Rogoway, ABD’nin California ve Oregon eyaletlerinin arasındaki sınır bölgesinde tanımlanamayan bir uçağın tespit edildiğini yazdı.

Habere göre 25 Ekim’de birkaç sivil pilot, gökyüzünde 10-12 kilometrelik yükseklikte uçan bir araç fark ettiklerini bildirdi. Yapılan ihbarlarda uçak, kuzeye doğru uçan ‘beyaz bir obje’ olarak tarif edildi. Pilotlar, tanımlanamayan aracın kullandıkları uçaklardan yaklaşık 20 kilometre mesafede ortaya çıktığını ve 700 kilometre hızla ilerlediğini bildirdi.

Aracı araştırmak ve gerektiğinde önlemek üzere birkaç F-15 avcı uçağı gönderildi, ancak esrarengiz beyaz uçak takipten kurtulmayı başardı. ABD Federal Havacılık İdaresi ve Hava Kuvvetleri, tanımlanamayan ‘beyaz uçak’ bilgisini doğruladı. Olay Reddit kullanıcıları tarafından tartışmaya açıldı.

The Drive’ın haberinde olayla ilgili birkaç açıklama getirildi. Buna göre ‘beyaz uçak’ kaçak mal sevkiyatı yapan bir hava aracı ya da Boeing NT-43A tipinden gizli bir savaş uçağı olabilir.

Güncellenme Tarihi : 18.11.2017 00:18

İLGİLİ HABERLER