Dünya
  • 16.11.2018 21:33

Amerika'dan Suudilere büyük şok

ABD'den Suudilere silah satışını durduran yasa tasarısı

ABD, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ve Yemen'deki iç savaştaki rolü için Suudi Arabistan'a silah satışının durdurulması yaptırımlarını yasa tasarısı ile sundu.

 

ABD, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ve Yemen'deki iç savaştaki rolü için Suudi Arabistan'a silah satışının durdurulması da dahil, bir dizi yaptırımı içeren yeni bir yasa tasarısı sundu.

Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler tarafından hazırlanan tasarıda, ABD'nin Suudi Arabistan'a taahhüt ettiği saldırı maksatlı tüm silah satışının durdurulması öngörülüyor. Bu kapsamda mühimmat, bombalar, füzeler, savaş uçakları, tanklar ve silahlı araçların yasa tasarısı kapsamında ele alındığı belirtildi.

Ayrıca, taslakta Suudi Arabistan'ın Yemen'de yürüttüğü savaş sırasında koalisyon uçaklarının ABD tarafından yakıt ikmali yapılmaması öngörülüyor. Aynı şekilde Yemen'e insani yardım yapılmasını engelleyen veya Husileri destekleyen herkese yaptırım uygulanacak.

ABD'den 17 Suudi yetkilisi hakkında yaptırım kararı

ABD, Perşembe günü Kaşıkçı cinayetine bağlantılı olduğu düşünülen 17 Suudi yetkilisi hakkında yaptırım kararı aldı.

Yaptırım uygulanan kişiler arasında Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın eski başdanışmanı Suud el-Kahtani ve Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Katibi'nin de yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 16.11.2018 21:34

İLGİLİ HABERLER