Dünya
  • 29.5.2016 02:13

Amerika'da Trump savaşı çıktı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmasına artık kesin gözüyle bakılan Donald Trump'ın San Diego mitinginde, Trump taraftarları ve karşıtları birbirlerine taş ve şişelerle saldırdı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, ABD ve Meksika bayrakları taşıyan Trump karşıtı yaklaşık bin kişilik grup, mitingin yapıldığı kongre merkezinin önünde toplandı.

35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Protestocular, mitingin ardından kongre merkezinden çıkan Turmp destekçileri ile karşı karşıya geldi. Birbirlerine sözlü olarak saldıran taraflar daha sonra taş ve şişe atmaya başladı. Polis tarafları ayırmakta güçlük çekti. Olaylarda 35 kişi gözaltına alındı.

California eyaletindeki San Diego, Meksika sınırında bulunuyor. Her gün yaklaşık 300 bin kişi sınır kapısından yasal giriş çıkış yapıyor.

Meksika'da yaşayıp günübirlik ABD'ye çalışmaya giden on binlerce kişi bulunuyor ve kent nüfusunun üçte birini Latin Amerikalılar oluşturuyor.

Trump başkan seçilmesi halinde, Meksika'dan ABD'ye kaçak girişleri durdurmak için ABD-Meksika sınırına duvar ördüreceğini söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER