Dünya
  • 11.1.2019 01:23

Askeri geçit törenine İHA ile saldırı : 6 ölü

İran tarafından desteklenen Husi milisler, hükümet güçlerinin Yemen’in güneyindeki Lahic şehrinde bulunan El Aned askeri üssündeki askeri geçit törenine insansız hava aracı  (İHA) ile saldırı düzenledi.



Yemen askeri kaynakları tarafından yapılan açıklamada, El Aned askeri üssünde gerçekleşen saldırıda 6 kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.



Aynı kaynakların  sabah yaptığı açıklamada, Yemen Ordusu’ndan Binbaşı General Abdullah el-Nahai, yardımcısı Salih el-Zindani ve Lahic Valisi Abdullah el-Turki gibi üst düzey isimlerin saldırıda yaralandığı bildirilmişti.



Husiler ise hükümet güçlerinin Yemen’in güneyindeki Lahic şehrinde düzenlediği askeri geçit törenini İHA ile hedef aldıklarını doğruladı. 
 


Yemen hükümeti, bu saldırının Husilerin bir terör örgütü olduğunu kanıtladığına vurgu yaparak, uluslararası toplumun bu milislerin terörünü durdurmak için müdahale etmemesinin şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, Lahic şehrinde bulunan El Aned askeri üssündeki askeri geçit törenine düzenlenen bu saldırının, Husilerin barışı reddettiğinin bir kanıtı olduğunun altını çizdi.

Güncellenme Tarihi : 11.1.2019 01:25

İLGİLİ HABERLER