Dünya
  • 9.9.2008 00:05

AVUSTRALYA'DA BÜYÜK KATLİAM!..

Avustralya'da binlerce koalanın, ülkenin kuzeydoğusunda gerçekleştirilen arazi temizleme çalışmaları sonucu öldüğü açıklandı.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), ağaçların yok edilmemesi için acil eyleme kalkışılmaması durumunda kuşlar, sürüngenler ve koalalar gibi birçok türün neslinin tükeneceği uyarısında bulundu.
WWF Avustralya sözcüsü Nick Heath, WWF'nin geçen hafta yayımlanan son raporlarına göre, 2005-2006 yılları arasında Queensland bölgesinde 375 bin hektarlık kırlık alanın yok edilmesi sonucu 2 milyon hayvanın öldüğü, bunların 9 bininin koalalar olduğunu söyledi.
Heath, bunun korkunç bir durum olduğunu belirterek "2 milyon ağaç kangurusu öldü. Kuşlardaki durumu henüz tam olarak belirlemedik ancak bunun da yaklaşık 5 milyon kadar olabileceğini söyleyebilirim" dedi. Heath, ölen hayvanların büyük bir bölümünün sürüngenler olduğunu belirtti.
Nick Heath, "İnsanlar koalaları nesli tükenen hayvanlar listesinde görmeyi değil, onların yaşamasını istiyor. Eğer yılda 9 bin koalayı öldürürsek nesilleri tükenir" ifadesinde bulundu.
Çiftçilerin, arazi temizlemek için buldozerler tarafından yıkılan ağaçları yakmasıyla hayvanların öldüğünü söyleyen Heath, "Hayvanlar yanarak, çiğnenerek ya da ağaçlardan düşerek korkunç şekilde ölüyor" dedi.
Queensland yönetimi, ülkenin kuzeydoğusundaki kentsel gelişim çalışmaları dahilinde koala popülasyonunun korunması için özel görev kuvveti oluşturdu.
Koalalar, dünyada sadece Avustralya'nın doğusundaki Queensland ve Victoria eyaletinde yaşıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:25

İLGİLİ HABERLER