Dünya
  • 4.9.2015 13:06

Aylan'ın halası gözyaşına boğuldu

Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos adasına geçerken boğulan Rehan Kurdi'nin görümcesi, Galip ve Aylan Kurdi'nin halası olan Tima Kurdi Kanada'da gözyaşları içinde basın açıklaması yaptı.

Ölmeden önce kız kardeşinin kendisine söylediklerini aktaran Kurdi şunları söyledi: "Bir hafta önce telefonda konuşmuştuk. Bana sudan korktuğunu söylemişti. Yüzmeyi bilmiyordu, ya bir şey olursa diye gitmek istemiyordu. Sanıyorum bunu hep birlikte yapmaya karar verdiler. O iki çocuk... Hiç iyi hayat göremediler. Görümcem ölmek için çok gençti."

Karısı ve çocuklarını Kobani'ye gömmek için savaşın paramparça ettiği şehre dönecek olan erkek kardeşi Abdullah Kurdi'ye gitmemesi için yalvardığını söyleyen Tima Kurdi, "Beni dinlemedi. Güvenliği için çok endişeliyim. Bütün dünya onları izlerken tüm bu olanlardan sonra, onun gerçekten güvende olmasını istiyorum."

Aylan Kurdi'nin cenazesi Urfa'ya getirildi

Abdullah Kurdi'yle konuşmalarını aktaran Tima, kardeşinin "Türkiye bizim ülkemiz değil. Kobani'de doğdular, ve onları oraya gömeceğim. Mezarlarında yatıp, onlara su ve yiyecek vereceğim. Galip'e muz alacağım, en çok sevdiği yiyecekti. Şimdi kime muz alacağım?" dediğini aktardı.

Aylan Kurdi'nin Jandarma tarafından sahilden götürülürken çekilen fotoğrafı hakkında da yorum yapan Kurdi, artık milyonların Suriyeli mültecilerin farkında olduğunu söyledi.

Asıl adı Fatima olan Tima Kurdi, Abdullah ve ailesinin geçişi için gerekli parayı kendisinin sağladığını söylerken gözyaşlarına boğuldu. Abdullah'a üzgün olduğunu ve 'parayı göndermemeliydim' dediğini söyleyen Tima, kardeşinin kendisine, "kendini suçlama, çünkü bize Kanada'nın bizi kabul etmesinin hiçbir yolu olmadığını ve girişin zor olacağını söyledin" dediğini aktardı.

Öte yandan Abdullah Kurdi'nin bir başka kız kardeşinin umuda yolculuğa çıktığı fakat şu anda nerede olduğu hakkında kimsenin bir bilgisi olmadığı belirtildi. Kadının Yunanistan'a mı geçtiği, Türkiye'ye mi döndüğü bilinmiyor.

Tima ve Abdullah Kurdi'nin bir diğer kız kardeşi ise evi Kobani'de bombalandıktan sonra Türkiye'de yaşıyor. Tima ve Abdullah'ın erkek kardeşi Muhammed'in ailesi Türkiye'de, kendisi ise Almanya'ya iltica talebinde bulundu. (Vatan)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER