Dünya
  • 22.9.2017 13:50

Barcelonalı öğrenciler üniversiteyi işgal etti

İspanya'da son dakika gelişmesi... Öğrenciler Barcelona Üniverstiesi'ni işgal etti.

Barcelona'da öğle saatlerinde çok sayıda öğrenci sloganlar atarak ellerindeki dövizlerle birlikte Barcelona Üniversitesi'nin işgal etti.
İçeride öğrenciler bir yandan referandum ve Katalonya'yla ilgili sloganlar atarken birkaç gün önce tutuklanan 14 Katalan politikacının da serbest bırakılmasını istiyor.

Son dakika... Barcelonada öğrenciler üniversiteyi işgal etti

İspanya hükümeti Katalonya özerk yönetiminin 1 Ekim'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna karşı çıkıyor.

Çarşamba günü İspanyol polisinin Katalan hükümet binalarına yaptığı baskınla Ekonomi Bakan Yardımcısı Jose Maria Jove dahil olmak üzere 12 kişiyi gözaltına almasının ardından Barselona'da başlayan protestolar devam ediyor.

Katalonya özerk yönetiminin lider Carles Puigdemont bir video mesaj yayınlayarak bağımsızlık referandumunun tüm yasal engellere ve polis operasyonlarına karşın 1 Ekim'de yapılacağını söyledi.

Madrid yönetimi ise Katalan yetkilileri 'yasadışı' ilan edilen referandumdan vazgeçmeye çağırıyor. Referandumu engellemek yönündeki çabaları ana muhalefetten de destek alan Rajoy, referandumdan vazgeçilmemesi durumunda Katalan liderlerin büyük bir zararla karşılacağı yönünde uyarılarda bulundu.

 
 

Öğrenciler Barselona Üniversitesi'ni işgal etti

Katalonya'nın bağımsızlık referandurumuyla ilgili protestolar sürerken birçok öğrenci Barselona Üniversitesi'ni bastı.

İspanya'da Katalonya'nın bağımsızlık referandurumuyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Haftaiçi yaşanan olaylara tepki gösteren Katalonyalı öğrenciler Barselona Üniversitesi'ne girerek protesto düzenliyor.

Öğrenciler Barselona Üniversitesi'ni işgal etti

DÖVİZLERLE SLOGAN ATTILAR

Protesto yapan öğrenciler ellerinde dövizlerle sloganlar attı. 'Oy vereceğiz' şeklinde bağıran protestocular, tutuklanan 14 Katalan politikacının da serbest bırakılmasını istedi.

Öğrenciler Barselona Üniversitesi'ni işgal etti

KATALONLAR REFERANDUMDA ISRARCI

Polisin öğrencilere müdahale edip etmeyeceği henüz bilinmiyor, ama Katalan halkı bu referandumun gerçekleşmesini istiyor.

Öğrenciler Barselona Üniversitesi'ni işgal etti

TAKVİYE POLİS VE JANDARMA GÖNDERİLECEK

İspanya hükümeti, yasa dışı ilan edilmesine rağmen 1 Ekim'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumundan dolayı sokakta gerginliğin artığı Katalonya'ya takviye güvenlik gücü gönderme kararı aldı.

Katalonya özerk yönetim hükümeti sözcüsü Jordi Turull, karara "Takviye güvenliğe ihtiyacımız yok ve bunu tüm dünya görüyor. İspanya hükümeti, Katalonya'da yaşananlarla ilgili farklı bir algı yaratmak istiyor. Şimdiye kadar hiçbir kargaşa olmadı. Tüm dünya Katalonya'da halkın karanfillerle gösteri yaptığını görüyor." diyerek tepki gösterdi.

Öğrenciler Barselona Üniversitesi'ni işgal etti

8 ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SERBEST BIRAKILDI

1 Ekim'deki bağımsızlık referandumunu organize etmeye çalışmakla suçlanan 14 üst düzey kamu personelinden 8'si serbest bırakıldı. Hala gözaltındaki 6 kişinin gün içerisinde ifadelerinin alınıp şartlı serbest bırakılmaları bekleniyor.

GÖREVİNİ VE PARASINI KÖTÜYE KULLANMAKLA SUÇLANIYORLAR

Gözaltına alınanların 11'i Anayasa Mahkemesinin kararına itaatsizlik ile kamu görevini ve parasını kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 22.9.2017 14:55

İLGİLİ HABERLER