Dünya
  • 26.1.2012 13:22

BAŞBAKAN AYAKKABISINI BIRAKIP BÖYLE KAÇTI

Gillard, Avustralya Günü etkinlikleri kapsamında Canberra kentindeki bir restoranda muhalefet lideri Tony Abbott ile bir araya geldi. Bu esnada, yaklaşık 200 kişiden oluşan protestocu grup, restoranın etrafını sararak camlara vurmaya başladı.
Protestocuların restorana girmeye çalışması üzerine, 50 polisten oluşan güvenlik kordonu Gillard'ı aracına götürmeye çalıştı. Bu arada dengesini kaybeden Gillard'ın ayakkabısı ayağından fırladı.

AVUSTRALYA GÜNÜ ÖFKEYE BOĞULDU
Protestocuların, yerel sorunlar nedeniyle Gillard'a tepki gösterdikleri sanılıyor. “Aborjin Çadır Elçiliği” adını verdikleri derme çatma çadırlardan kurulan bir kampta kalan protestocuların geçmişte de bu tür eylemler yaptıkları biliniyor.
Avustralya Günü'nde, ilk İngiliz yerleşimcilerin Avustralya'ya ulaştığı 26 Ocak 1788 tarihinin yıldönümü kutlanıyor. Ancak Avustralya'nın yerlisi olan Aborjin halkı, İngiliz yerleşimcilerin bir anlaşma yapılmadan Avustralya'ya geldiklerini belirterek, bu tarihi “işgal günü” olarak adlandırıyor.
Aborjin Çadır Elçiliği protestocuları, Gillard'ın yanı sıra muhalif lider Abbott'ı da ırkçılıkla suçlayan sloganlarla hedef aldı

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:12

İLGİLİ HABERLER