Dünya
  • 4.7.2015 00:36

Batan Yunanistan'dan çarpıcı görüntüler

Mali krizi devam eden Yunanistan'da kemer sıkma politikalarının oylanacağı referandum öncesi her iki görüşten Yunanlar Atina sokaklarına döküldü. Anket sonuçları "evet" oyunun az farkla önde olduğunu gösteriyor.

 

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras da "Hayır" mitingindeydi. Tsipras, Ocak ayında 5 yıldır süren kemer sıkma politikalarına son verme vaadiyle göreve gelmişti. Kreditörlerle aylardır süren müzakerelerde anlaşma sağlayamayan Tsipras, AB ve IMF’nin şartlarını referanduma götürmeye karar verdi ve halka “Hayır” oyu verme çağrısı yaptı.

Tsipras, referandumda “hayır” oyu vermenin Yunanistan’ın Avrupa’da onurlu bir şekilde yaşamayı seçmek olduğunu savundu; “Sizi terörize edenlere ve ültimatomlara gururlu bir şekilde ‘hayır’ deyin” dedi.

Referandumdan "hayır" galip çıkarsa Tsipras hükümetinin kreditörlere karşı eli güçlenecek ancak bu durumda yeni bir kurtarma paketi alamayacak, finansman sıkıntısı yaşayacak.

Son anketlere göre "Hayır" cephesi geride.

“Evet” destekçileri ise Sintagma’ya 10 dakikalık mesafedeki Panathenian Stadyumu'nun yakınlarında toplandı. Emniyet güçlerine göre “evet”e destek mitinginde toplananların sayısı yaklaşık 20 bin.

Son anketlerde "Evet" cephesi kılpayı önde görünüyor. Referandumda "evet"in galip çıkması, Tsipras hükümetinin istifasına yol açabilir. "Evet" destekçileri, stadyumda AB yanlısı bir konuşmacıyı dinliyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:32

İLGİLİ HABERLER