Dünya
  • 1.10.2014 14:28

Bu kadını gören dehşete düşüyor

64 yaşındaki Charlotte Hawkins'in bütün vücudunda tümörler oluştu. İrili ufaklı binlerce tümörü olan kadına Nörofibromatozis teşhisi konuldu.
Tamamen zararsız timörler ilk olarak 15 yaşında ortaya çıktı. Sırtında oluşan kabarcık şeklindeki ortaya çıkan tümörler yapılan bir operasyonla alındı.Cerrahlar tarafından alınan tümörler bu kez çok daha şiddetli bir şekilde vücudunun geri kalan kısımlarında da çıkmaya başladı. İlk olarak bütün yüzü bu tümörlerle kaplanıp tanınmaz hale geldi.
10 yıl içerisinde de bütün vücudunu kapladı.
İyi huylu tümörlerle yaşamayı kabullenen Amerikalı kadın kendini kiliseye adadı.Yıllarca evinden dışarıya çıkamayan ve insanlardan uzak duran Charlotte Hawkins, şimdilerde  Playschool kilisesinde çocuklara kardımcı oluyor.
Charlotte Hawkins, "Tek üzüntüm çocukların beni ilk gördüklerinde dehşete düşmeleri.Sonra alışıyorlar ama başta bana bir yaratık gibi bakıyorlar" dedi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

NÖROFİBROMATOZİS

Nörofibromatozisler (NF), sinir sisteminin çeşitli kısımlarında veya vücudun herhangi bir yerinde tümör gelişmesine zemin hazırlayabilen ve bunun yanı sıra kemik ve cilt gibi dokuları da etkileyebilen kalıtsal hastalıklardır. Ayrıca gelişimsel bozukluklara yol açabilirler: örneğin, NF1'li bireyler arasında öğrenme güçlükleri toplumun diğer bireylerine kıyasla daha sık görülür. NF için kullanılan çeşitli terimler mevcuttur;

  • NF1 1882'de tıp literatüründe ilk defa Friedrich von Recklinghausen tarafından tanımlanmış ve yıllarca bu isimle anılmıştır.
  • Fakomatozlar olarak anılan bir grup hastalık içinde yer alır. "Phakos" Yunancada doğumsal leke anlamına gelmektedir, NF1'de de deride doğumda da görülebilen sütlü kahve renkli lekeler bulunur.
  • NF deri ve sinir sistemini birlikte etkileyen hastalıklar arasında en yaygın görülendir.

    Nörofibromatozis Tipleri
    Nörofibromatozis, tip 1 ve tip 2 olmak üzere iki sınıfa ayrılmaktadır. Nörofibromatozis tip 1 (NF1) von Recklinghausen ya da periferal nörofibromatozis olarak bilinmekte ve 4000 kişide 1 oranında görülmektedir. Belirtileri arasında ciltte çok sayıda cafe-au-lait (CLS) olarak adlandırılan sütlü kahve renkli lekeler, nörofibrom adı verilen urlar ve omurilikte eğilme (skolyoz) bulunur. Bunların yanı sıra beyinde, kafa sinirlerinde ya da omurilikte tümörler gelişebilmektedir. Hastaların yaklaşık %50'sinde öğrenme ile ilgili zihinsel problemler görülmektedir.

    Nörofibromatozis tip 2 (NF2): Bilateral akustik nörinom veya vestibuler şvannom olarak da bilinen bu hastalık nadir görülmekte, 40.000 doğumda bir kişide ortaya çıkmaktadır. Kafa sinirlerinde ve omurilikten çıkan sinirlerde de tümörler gelişebilir. Ýşitme sinirindeki tümörler nedeniyle işitme kaybı 10'lu ya da 20'li yaşların başlarında hastalığın ilk belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:23

İLGİLİ HABERLER