Dünya
  • 27.5.2018 00:33

Bu ülkede erkekler gelin oluyor

Sıra dışı bir kültür! Bu ülkede erkekler gelin oluyor

Dünyanın en farklı kültürlerinden birine sahip olan Endonezya'ya ait Sumatra Adası, sıra dışı yaşam şekilleriyle dikkat çekiyor. Adanın en dikkat çekici özelliği ise evlilik kültürü.

Dünyanın en büyük altıncı adası olan Sumatra'da bitki örtüsünden, geleneklerine, inançlarına bağlılıklarından evliliklerine pek çok şey dünyadan bağımsız seyrediyor. Sumatra'da çok şaşırtan bir şey var ki o da aile yapısı.

ERKEK KARISININ EVİNE YERLEŞİYOR

Endonezya'nın Batı Sumatra Adası'nda yaşayan 4,5 milyon nüfuslu Minangkabau toplumu, dünyanın en büyük 'anaerkil' topluluğunu oluşturuyor. Minangkabau toplumunda evler kadınlara ait, soyun anneden ilerlediğine inanılıyor, erkeğin evlendikten sonra karısının ailesinin evinde yaşıyor.

ERKEKLER KADINLARIN SOYADINI ALIYOR 

Evlenen erkekler, kız evine gidiyor, kadının soyadını alıyor ve karısı tarafından sokağa atılan erkekler için 'sığınma odaları' bulunuyor. Evden kovuldukları zaman hiçbir sosyal güvencesi olmayan erkekler için camilerde sığınma odaları bulunuyor.

KAYNANALARINDAN YAKINIYORLAR

Sürekli kaynanalarından dert yanan erkekler, evin de hizmetçisi. Karısı tarafından boşanan erkek ortada kalıyor ve acınası bir hale düşüyor. Karısı ölen erkek ise çoğu zaman sokakta kalıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 27.5.2018 00:39

İLGİLİ HABERLER