Dünya
  • 26.11.2014 16:58

Bu yunusu bakın ne parçaladı

Yarısı yenilmiş bir yunus kanlar içerisinde sahile vurdu.. Sevimli yunusun derisi tamamen yüzülmüş ve yenilmiş haldeydi..
Denizde son derece hızlı ve seri olan yunusu hengi hayvan bu hale getirdi? Hiç akla gelmeyecek bir hayvan.. Katil fok olarak bilinen gri fok, saldırdığı yunusu adeta paramparça etti. Sevimli görüntüsünün dışında son derece saldırgan olan gri fok, yunus balığının kalın derisini mideye indirdi..
Dünyadaki katil fokların sayısının üçte biri İngiltere civarında bulunuyor. İngiliz uzmanlar kendi sahillerinde 180 bin civarında katil fok olduğunu belirtiyor. Son saldırıdan sonra İngilizlere gri foklardan uzak durma çağrısı yapıldı.

Avrupa’da fok balıkları tarafından parçalanarak öldürülmüş bir dizi yunusun kıyıya vurmasının ardından uzmanlar “fokların insanlara da saldırmaya başlayabileceğini” belirterek yüzücüleri uyardı.

Ölü yunusların büyük bir kısmının Hollanda kıyılarına vurduğunu belirten araştırmacılar, gri fokların yunusların vücudundan “besleyici” et parçaları koparıp yediğini ve yakında bunu insanlar üzerinde de denemeye başlayabileceklerini belirtti.

Hollanda merkezli Denizcilik Kaynakları ve Ekosistem Araştırmaları Enstitüsü’nden Mardik Leopold konuyla ilgili Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, "Yunusların çoğu öldürülmüş. Sadece birkaç tanesi doğal nedenlerle öldükten sonra foklar tarafından yenmiş. Bu da fok saldırılarının bölgedeki yunuslar için başlıca tehdit olduğunu gösteriyor” dedi.


HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:03

İLGİLİ HABERLER