Dünya
  • 20.10.2018 22:11

Cemal Kaşıkçı vahşetine Suudi mahkeme tezgahı

Suudiler Veliaht Prensin emri ile katlettikleri Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmenin derdine düştü..
Özellikle Amerika'da Hem demokrat hem de Cumhuriyetçiler Suudilerin tutukladığı 18 katilin sorgusunun uluslararası kuruluşlarca yapılması ve bunların mahkemesinin uluslararası bağımsız mahkeme tarafından görülmesini istemişti.
Tutuklanıp tutuklanmadıkları bile belli olmayan bu 18 kişi için Suudi yönetimi panikledi.
Bu kişileri ve davayı ülkesinin dışına çıkarmamak için can havliyle Adalet bakanını konuşturdu.Suudi Arabistan Adalet Bakanı Velid es-Samani, Kaşıkçı davasının Suudi yargısına ulaşacağını, ülkesindeki yargının tam bağımsız olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Samani, Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'daki açıklamasında, "Kaşıkçı olayı, Suudi Krallığı'nın egemen olduğu bir toprak parçasında gerçekleşti." ifadesini kullandı.

BAĞIMSIZLARMIŞ

Kraliyetin yolunun adaletin tesisi olduğunu ve bundan hiçbir zaman ayrılmayacağını vurgulayan Samani, bazı eksiklerin tamamlanmasının ardından davanın Suudi yargısına ulaşacağını ve ülkesindeki yargının tam bağımsız olduğunu iddia etti.

Davanın Suudi Arabistan'da izlenen sürece tabi olacağını aktaran Samani, kim olursa olsun bu konuda ihmalkar davranan herkesin hesaba çekileceğini, bunun bir "laf" değil işlerliği olan bir gerçek olduğunu dile getirdi.

Adaletin Kralın veya Veliaht Prensin ağzından çıkacak tek kelime olduğu ve Uluslarararası İnsan Hakları Dernekleri tarafından sürekli kınanan Suudi Adalet Bakanlığnın bu açıklaması de komik bulundu..

Güncellenme Tarihi : 20.10.2018 22:28

İLGİLİ HABERLER