Dünya
  • 20.10.2018 12:44

Cemal Kaşıkçı'yı katleden cellatlar Veliaht Prensin yanından hiç ayrılmamış

Cemal Kaşıkçı'yı katlettiğini resmen açıklayan Suudi yönetimi, Kral ve oğlunu kurtarmak için eşi görülmedik bir rezalete imza attı. Bugüne kadar yalan üserine yalan söyleyen Suudiler bu kez yeni bir yalana başvurdu.
Suudi yönetimi infazı gerçekleştiren ölüm timini kendi başına hareket etmiş gibi göstererek tutuklandığını duyurdu.
15 kişinin yanına Suudi İstihbarat Örgütü'nün başı ve Ahmed Assiri ve iki yardımcısının da tutuklandığını açıkladılar. Böylece bu vahşetin İstahbarat sorumlusu Asiri tarafından yapıldığını belirtip cinayeti onun üzerine yıkmaya çalışıyorlar.
Oysa gerçekler oldukça farklı.

Cellat işlediği cinayeti soruşturuyor

Ölüm timinin bütün elemanları ve İstahbaratın başı Suudi Veliaht Prensin adamları. Bunların tamamı Prens Salman'ın ekibi. Bir başka komik nokta ise bu vahşetin soruşturmak üzere Veliaht Prensin görevlendirilmesi.
Suudi Arabistan, görevden alıp tutukladığı istihbarat şefi Ahmed Assiri'nin yerine Suud El-Qahtani'yi görevlendirdi.

Cemal Kaşıkçı'yı öldüren 15 kişilik timin en önemli ismi Maher Abdulaziz Mutreb'ti. Bu katil Veliaht Prens Salman'ın en yakını ve en önemli ismi idi. Prens Salman nereye giderse gitsin Mutreb'i hiç yanından ayırmadı.
Bütün pis işlerini bu katile yaptırdı.

Mutreb, reportedly now being sought by Turkish authorities for questioning over Khashoggi's disappearance, can be seen in the background as Crown Prince Mohammed bin Salman (right) visits a Habitat for Humanity in Houston, Texas in April


Bu yıl İspanya, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri ziyaretleri sırasında.

 

Suudi Arabistan, soruşturmada 'olağanüstü işbirliği' için Türkiye'ye teşekkür etti. Mahkeme, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davanın soruşturmasında işbirliğine değer verdiğini de sözlerine ekledi.

Jamal Khashoggi'nin ölümüyle ilgili olarak istihbarat memuru General Ahmed al-Assiri (solda) ateş edildi.  Suud El-Qahtani, kraliyet mahkemesi danışmanı (sağda) ülkenin kendi soruşturmasından sonra da devrildi

Ahmed Asiri ile ilgili görsel sonucu

GENEL İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI DA GÖREVDEN ALINDI

Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin Veliaht Prens'e yakın 18 Suudi vatandaşının görevden alındığı ve tutuklandığı açıklandı.

Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığı'nın yeniden yapılandırılması için bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı. Ayrıca üst düzey 5 istihbarat görevlisinin de görevden alındığını açıklandı.

2 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluk binasında öldürülmesi olayı üzerine üst düzey 5 kişiyi görevden aldırdı. Bu kişiler arasında daha önce Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani ve Yemen'de Husilere karşı meşru hükümeti desteklemek amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Ahmed Asiri isimleri öne çıkıyor.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman yayımladığı kararnameyle, Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılanması için Veliaht Prensi Muhammed bin Selman başkanlığında bakanlık komitesi kurulması talimatı verdi.

Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud bin Abdullah el-Kahtani ve Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri'nin görevine son verildiği aktarılan kraliyet kararnamesinde, ayrıca Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Pilot Muhammed bin Salih er-Rumeyh, Genel İstihbarat Başkanlığını Koruma İdaresi Müdür Refad bin Hamid el-Mihmadi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Abdullah bin Halif eş-Şayi'nin görevden alındığı kaydedildi.

Kararnamede aynı zamanda Suudi Arabistan Başsavcılığının dosya hakkındaki soruşturmasının sürdüğü ve olayla ilişkili 18 Suudi Arabistan vatandaşının gözaltına alındığı aktarıldı ancak söz konusu kişilerin kimlik bilgilerine yer verilmedi.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2018 15:01

İLGİLİ HABERLER