Dünya
  • 29.8.2016 14:20

Cerablus'ta sızmalara karşı barikatl kuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Cerablus kentinin IŞİD’den temizlenmesine yönelik başlatılan ’Fırat Kalkanı’ adlı askeri harekatla desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerleyişi sürüyor.

İlçe merkezinin kontrolünü ele geçiren ÖSO mensupları, Cerablus’taki binaları tuzaklanmış patlayıcılara karşı taramadan geçiriyor. Binalardan bazıları karargah, bazıları ise ilçeye dönen sivillerin barınma alanı olarak kullanılmaya başladı. İlçeye olası saldırıları ve sızmaları önlemek için önlemlerini artıran ÖSO, Cerablus’un çevresinde birkaç aşamalı barikatlar kurdu. Bu yöntemle ÖSO, IŞİD ve YPG’nin olası bomba yüklü araçla saldırılarını önlemeyi veya etkisini en aza indirmeyi planlıyor.

lerleyişini sürdüren ÖSO mensupları, yaklaşık 1 ay önce terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG kontrolüne giren Cerablus’un güneyindeki Menbiç ve IŞİD militanlarının Rakka’nın ardından ikinci ana merkezi olarak kabul edilen batıdaki Bab bölgesine yöneldi. İki cepheden ilerleyen ÖSO şu ana kadar; Amerina, Ayn-El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina, Ez Zahiriyah, Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köylerinde kontrolü ele geçirdi.

ÖSO’nun öncelikli hedefi ise Cerablus’un güneyinde olan PYD unsurlarının denetimindeki Menbiç’i ele geçirmek. Bunun için güney cephesine yoğunlaşan ÖSO’nun ilerleyişi ise PYD tarafından roket ve havan saldırıları ile engellenmeye çalışılıyor. Fırat Kalkanı harekatıyla sınırı geçerek Cerablus’a giren TSK’nın zırhlı birliklerini de zaman zaman hedef alan PYD’liler top atışları ve hava harekatı ile etkisiz hale getiriliyor. Şu ana kadar Cerablus’un 10 kilometre kadar güneyinde kontrolü ele sağlayan ÖSO’nun ilerleyişini sürdürerek kısa sürede Menbiç’e ulaşarak burada kontolü sağlamayı amaçlıyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 29.8.2016 14:21

İLGİLİ HABERLER