Dünya
  • 17.2.2019 00:00

Cinsel tacizde bulunanların isimleri bir bir açıklandı

New York'ta kiliselerde çocuklara cinsel tacizde  bulunduğu tespit edilen 100'den fazla rahibin ismi kamuoyuna duyuruldu.

Pensilvanya Başsavcısı'nın kiliselerde binden fazla çocuğa cinsel  istismarda bulunulduğu ve bu suçların yöneticiler tarafından örtbas edildiği  yönündeki raporunun ardından, ABD'deki başpiskoposluk bölgeleri, istismarda  bulunanların isimlerini açıklamaya devam ediyor.

New York'un Brooklyn ve Queens bölgelerinde yaşayan yaklaşık 1,5  milyon Katolikten sorumlu olan Brooklyn Başpiskoposluk bölgesi, kiliselerde  çocuklara cinsel tacizde bulunan 100'den fazla rahibin adını açıkladı.

Brooklyn Başpiskoposu Nicholas DiMarzio, yaptığı açıklamada, "Bu  liste, çok kötü acılar yaşayan kurbanlarda birçok duyguyu uyandıracaktır.  Yaşadıkları acılar için gerçekten üzgünüm. Konuştuğum birçok kurban bana  kendilerine yapılanların açığa çıkmasından başka bir şey istemediklerini  söyledi." ifadelerini kullandı.

ABD'de kiliselerde cinsel taciz iddiası

ABD'nin Pensilvanya Başsavcısı Josh Shapiro, iki yıllık soruşturmanın  ardından ağustos ayında çocuklara yönelik cinsel istismarların Pensilvanya ve  Vatikan'daki kıdemli kilise yetkililerince ''sistematik'' şekilde örtbas edildiği  sonucuna ulaştıklarını söylemişti.

Başsavcının açıklamasının ardından ülkedeki birçok Başpiskoposluk  bölgesi, çocuklara cinsel tacizde bulunduğu belirlenen rahiplerin ismini  açıklamıştı.

Illinois Başsavcısı Lisa Madigan ise hazırladığı bir raporda, kilisede  cinsel istismarda bulunmakla suçlanan 500'den fazla rahibin adının, Illinois  Katolik Piskoposluk Bölgesi'nin bu konuda yayımladığı listede yer almadığının  belirlendiğini kaydetmişti.

Vatikan'dan bugün yapılan açıklamada, eski Washington Başpiskoposu  Theodore McCarrick'in görev yaptığı dönemde, itiraflarını dinlediği bir kişiye  ilişki teklif ettiği, yetişkin ve çocuklara cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle  papazlıktan menedildiğini belirtilmişti.

Güncellenme Tarihi : 17.2.2019 00:23

İLGİLİ HABERLER