Dünya
  • 17.11.2018 00:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Kaşıkçı konusunda anlaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Erdoğan ve Trump, ikili ilişkiler, Kaşıkçı cinayeti, FETÖ soruşturması ve Suriye konularını görüştü. İki lider, Kaşıkçı cinayetinin örtbas edilmesine izin verilmemesi konusunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika  Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trumptelefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede,  ikili meselelerin yanı sıra, Cemal Kaşıkçı cinayeti, ABD'de devam eden FETÖ  soruşturmaları, Suriye'de terörle mücadele faaliyetleri ve ikili ekonomik  ilişkiler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

Erdoğan, Trump'a, Kaliforniya'daki orman yangınlarında hayatlarını  kaybedenler için taziyelerini iletti.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması ve olayın  örtbas edilmesine izin verilmemesi hususunda mutabık kalan iki lider, tüm terör  örgütleriyle mücadele konusunda, Türkiye Cumhuriyeti ve ABD'nin daha yakın  işbirliği içerisinde olmasının önemini vurguladı.

İki lider, Münbiç yol haritası çerçevesinde ortak devriye  faaliyetlerinin başlamasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, sürecin bir an  önce tamamlanması konusunu da görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin PKK terör örgütünün Suriye koluna  yardımlarının sona erdirilmesi hususundaki beklentilerini de dile getirdi.

Fransa'da gerçekleştirdikleri görüşmede ele alınan konuların takibinin  önemine değinen iki lider, ülkeleri arasındaki işbirliğinin her alanda daha da  geliştirilmesi noktasında kararlılıklarını teyit etti.


 

Güncellenme Tarihi : 16.11.2018 23:30

İLGİLİ HABERLER