Dünya
  • 6.2.2014 01:41

Cumhurbaşkanı'nın oğlu gözaltına alındı

Avrupa Birliği’nin Kosova’daki Hukuk Misyonu EULEX’e bağlı özel polis birimleri tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında Kosova'yı bağımsızlığa götüren sürecin mimarı olan ilk Cumhurbaşkanı İbrahim Rugova'nın oğlu Uke Rugova'nın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
EULEX polisleri, organize suç örgütü kurmak, dolandırıcılık yapmak ve görevi kötüye kullanmak şüphesiyle gözaltına aldıkları Ukë Rugova’nın, Priştine’nin Velaniya semtindeki evinde arama yaptı. Ukë Rugova, Kosova Meclisi'nde milletvekilliği görevini yürütüyordu.
EULEX tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonun Kosova polisi ile EULEX polisi tarafından ortaklaşa düzenlendiği belirtildi. Operasyonda Kosova’da bağımsızlığın sembolü olan eski Cumhurbaşkanı İbrahim Rugova’nın oğlunun tutuklanması şaşkınlığa sebep oldu. Rugova'nın avukatı Bajram Tmava yaptığı açıklamada, müvekkilinin organize suç, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmak şüphesiyle gözaltına alındığını belirtti. Tmava, Ukë Rugova’ya 48 saatlik gözaltı süresi verildiğini bildirdi.
Kosova'nın bağımsızlığı için 20 yıl mücadele veren İbrahim Rugova, 21 Ocak 2006 tarihinde akciğer kanseri sonucunda vefat etmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:54

İLGİLİ HABERLER