Gündem
  • 10.12.2012 12:33

Denizde ölüm kalım savaşı

 Çeşme ilçesinde, içinde 3 kişinin bulunduğu teknenin alabora olduğu kazadan sağ kurutulan kişiye, kıyıya çıktığı noktada ilk müdahalede bulunan çevre sakinlerinden Durmuş Bora, ''İki saat boyunca 3'ü suyun üzerinde kalıp yüzmüşler, sonra birbirlerini kaybetmişler. İki saat daha yüzmesinin ardından sahile çıkabilmiş'' dedi.
            Bora, olay yerine gittiğinde çevredeki vatandaşların kurtulan kişiye çay ikram ettiğini gördüğünü ifade ederek, 112 Acil Servis ve jandarmaya haber verdikten sonra Bağcı'yla ilgilendiğini kaydetti.
      Kurtulan kişinin yaşadığı şokun da etkisiyle olayı çok sakin bir şekilde anlattığını dile getiren Bora, ''Fırtınaya yakalanmışlar, tekne batmak üzereyken arkadaşlarına çizmelerini çıkarmalarını söylemiş. Bu sırada tekne alabora olup batmış. İki saat boyunca 3'ü suyun üzerinde kalıp yüzmüşler, sonra birbirlerini kaybetmişler. 2 saat daha yüzmesinin ardından sahile çıkabilmiş'' diye konuştu.
      Çeşme ilçesinde 3 kişinin bulunduğu bir balıkçı teknesinin dün alabora olması sonucu, İzmir Gıda Çarşısı esnafı Mehmet Selami Bağcı kendi imkanlarıyla kurtulmuş, kayıp olan İzmir Gıda Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cinstaş'ın cesedine ulaşılmış, denizde yapılan aramalarda kayıp Bülent Tutal'ın (39) eşkaline uyan bir ceset bulunmuştu.
     
     AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:35

İLGİLİ HABERLER