Dünya
  • 22.2.2019 20:53

Deprem tahmincisi mega depremi bildi

'Deprem Kahini' Hoogerbeets'in mega deprem tahmini tuttu

Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets'in mega deprem tahminini tuttu.'Deprem kahini' Frank Hoogerbeets 8 şiddetine yakın deprem olacağını açıklamıştı.Ekvador'daki 7.7 büyüklüğündeki deprem ile birlikte Hoogerbeets'in açıklamaları tekrardan endişelendirdi..


Deprem Kahini Hoogerbeetsin mega deprem tahmini tuttu

Dünya genelinde depremlerin birçoğu Pasifik Ateş Çemberi adı verilen bölgede meydana geliyor.

Deprem Kahini Hoogerbeetsin mega deprem tahmini tuttu

Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı.

Deprem Kahini Hoogerbeetsin mega deprem tahmini tuttu

Hoogerbeets, Şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve 21 Şubat'ta bunun deprem olarak karşılığı olacağını ifade etmişti.Özellikle Şubat ayının son iki haftasına dikkat çeken Hoogerbeets mega deprem olacağını belirtmişti.

Deprem Kahini Hoogerbeetsin mega deprem tahmini tuttu

Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürmüştü.Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekildi.Türkiye'de de depremlerin ardından Frank Hoogerbeets'in bu tahmini büyük endişeye yol açmıştı.

Deprem Kahini Hoogerbeetsin mega deprem tahmini tuttu

Ekvador'da bugün yaşanan 7.7 büyüklüğündeki deprem akıllara tekrar 'deprem kahini'nin açıklamalarını getirdi.Hoogerbets tahminlerini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırmış ve geçerliliği olduğunu öne sürmüştü.

Hoogerbets, üç yıldır yoğum gözlemler yaptığını ve gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor.Deprem uzmanları ile depremin hiçbir şekilde tam olarak önceden bilinemeyeceğini belirtiyor.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.

Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor.Tüm bu olanların ardından bugün Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bu gelişmelerden sonra gözler deprem kahini Frank Hoogerbeets'a çevrildi.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2019 21:07

İLGİLİ HABERLER