Dünya
  • 26.5.2018 13:25

Domuzoğlu domuzlar

Ramazanda Türk camisi önünde domuz çevirmek isteyen Pegida'ya yasak!

Hollanda'da skandal etkinliğe yasak! Ramazan ayında Hollandanın Utrecht kentindeki Ulu Cami önünde yapmayı planladığı barbekü ve domuz çevirme etkinliği belediye tarafından yasaklandı. Son dakika: Göç ve İslam karşıtı aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) örgütü Ramazan ayında skandal bir etkinlik için hazırlanıyordu. Cami önünde yapmayı planladıkları domuz çevirme etkinliğine belediye tarafından yasak getirildi.

Son dakika:Ramazanda Türk camisi önünde domuz çevirmek isteyen Pegida'ya yasak!

Utrecht Belediyesi, aşırı sağcı örgütün Ramazan ayında düzenlemek istediği etkinliği 'sorumsuzluk' olarak değerlendirdi. Pegida Hollanda yönetimi, belediyeye başvurarak, üyeleriyle birlikte 4 Haziran'da kentin merkezinde bulunan Ulu Cami önünde barbekü ve domuz çevirme yapmak için izin istedi. Aşırı sağcı örgüt, Müslümanların kutsal ayı Ramazan boyunca, Hollanda'daki diğer büyük kentlerde de, cami önlerinde benzer etkinlikler yapmayı planlıyordu.

'KAMU DÜZENİ İÇİN TEHDİT'

Ancak Utrecht Belediyesi, sorumsuzca yapılan bu etkinliğin kamu düzeni açısından tehlike yaratacağına karar verdi. Belediye Başkanı Jan van Zanen'in sözcüsü, "Gösteriye izin verilemsi anayasal bir hak. Ancak ortada kamu düzenini tehdit eden bir durum varsa, buna yönelik kısıtlamalar getirilebilir" dedi. Belediye, aşırı sağcı örgüte camiden uzak bir konumda bulunan Westplein'deki toplu taşıma garajı yanındaki alanı gösterdi.

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 26.5.2018 13:26

İLGİLİ HABERLER