Dünya
  • 7.3.2018 00:06

Düşen Rus kargo uçağındakilerin hepsi asker çıktı

Suriye'de düşen Rus uçanıyla ilgili iddialar sürüyor. Muhalifleru çağı kendilerinin düşürdüğünü belirtirken Ruslar uçağa ateş açılmadığını en azından karadan yapılan bir saldırıyla düşmediğini bildirdi. Suriye rejimi tarafından satın alınan Suriye ordusuna ait bir An-26 uçağı  Ocak 2015'te İdlib'de kuşatma altında olan askeri bir havaalanına inerken düşmüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne indiği sırada ön belirlemelere göre teknik arıza yüzünden düştüğü değerlendirilen An-26 kargo uçağında ölen 39 kişinin tümünün asker olduğunu belirtti.

An-26 tipi uçak

İLK BİLGİLERE GÖRE UÇAK TEKNİK ARIZA NEDENİYLE DÜŞTÜ

The transport plane came down 1,600ft from the runway at the Khmeimim air base, near the Syrian city of Latakia, the Russian Defence Ministry said

Uçağın içindeki 26 yolcu ve 6 mürettebattan hayatta kalanının olmadığını söyleyen yetkililere göre, olay yerinden gelen ilk bilgiler uçağın teknik bir arıza sebebiyle düşmüş olabileceğini gösteriyor.

A Russian military plane has crashed in Syria killing 26 passengers and six crew members at the Khmeimim air base, near the Syrian city of Latakia (file picture)

ATEŞ AÇILMADI

Diğer taraftan yetkililer, yere çakılmadan önce uçağa ateş açılmadığını, yani bir saldırının söz konusu olmadığını söylüyor.

Açıklamada bakanlık komisyonunun uçağın düşme sebeplerine ilişkin inceleme başlattığı kaydedildi.

an 26 cargo ile ilgili görsel sonucu

SURİYE ORDUSUNA AİT AN-26 UÇAĞI 3 SENE ÖNCE DÜŞMÜŞTÜ

Son olay An-26 tipi bir kargo uçağının Suriye'de ilk düşüşü değil.

Suriye ordusuna ait bir An-26 uçağı  Ocak 2015'te İdlib'de kuşatma altında olan askeri bir havaalanına inerken düşmüştü.

An-26 uçakları, mürettebat üyeleri dışında 38 yolcu ve 5.500 kilogram kargo taşıma kapasitesine sahip.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye'deki An-26 kazasının sebebi ön belirlemelere göre teknik arıza olabilir" dendi.

Açıklamada, "Suriye'de An-26 uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin tümü Rus Silahlı Kuvvetleri'nin askerleriydi" ifadesine yer verildi.

Karadan uçağa ateş açılmadığının altını çizen bakanlık, komisyonun tüm olasılıkları değerlendirdiğini açıkladı.

Ayrıca ölen askerlerin ailelerine gereken tüm yardım ve desteğin sağlanacağı da ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 7.3.2018 00:28

İLGİLİ HABERLER