Dünya
  • 31.7.2015 23:24

Düşen uçaktakilerin kimliği dünyayı şok etti

İngiltere’de özel bir uçağın araba pazarının üzerine düşmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Düşen uçakta ölenler arasında El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in kız kardeşi ve üvey annesinin de olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’nin güneyindeki Hampshire bölgesinde ’’Phenom 300’’ tipi bir uçak Blackbushe Havaalanı’na inişi sırasında araba pazarına düştü. Olayda uçak pilotu ve üç yolcu hayatını kaybetti. Feci kaza sonrası araba pazarının olduğu noktada yangın çıktı. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangını söndürürken araba pazarı boşaltıldı. Olay sonrası yaşananlar ise saniye saniye amatör bir kameraya yansıdı.

ÖLENLER BİN LADİN AİLESİ

Suudi Arabistan’ın İngiltere Büyükelçisi yaşamını yitirenler arasında El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in akrabaları olduğunu onayladı.

İtalya’nın Milan kentinden havalanan ve İngiltere’nin Hamshire bölgesindeki Blackbushe Havaalanı’na iniş yapmak isteyen Suudi Arabistan kayıtlı özel bir jet, inişe geçtiği sırada düştü. Havaalanı yakınındaki açık otomobil pazarının bulunduğu yere çakılan uçakta bulunan pilot ile üç kişi hayatını kaybetti.

İngiliz The Telgraph gazetesi, Suudi Arabistan’ın İngiltere Büyükelçisi’nin düşen uçakta Usame Bin Ladin aile üyeleri olduğunu kabul ettiğini yazdı. Özel jetin içinde bulunanların Bin Ladin’in üvey annesi ve kız kardeşi olduğunu yazdı.

İngiltere polisi kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Düşen Embraer Phenom 300 tipi uçağın, El Kaide'nin eski lideri Usama bin Ladin'in Suudi Arabistan'da yaşayan ailesine ait olan bir uçuş şirketine kayıtlı olduğu söyleniyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:05

İLGİLİ HABERLER