Dünya
  • 3.1.2007 00:04

EL KAİDE MISIR'I KARIŞTIRDI

Mısır'da başlıca muhalif grubu temsil eden Müslüman Kardeşler, Mısır'da tutuklu bulunan örgüt üyelerine selam gönderen El Kaide terör örgütünün iki numaralı ismi Eyman El Zevahiri'ye tepki gösterdi.
      Müslüman Kardeşler'in iki numaralı ismi Muhammed Habib, örgütün internet sitesinde yaptığı açıklamada, ''El Kaide'nin yöntem ve eylemlerini tamamen reddediyoruz. Şiddeti ve terörizmi sert bir şekilde kınıyoruz ve barışçı yollarla değişiklik ve reformu güçlü bir şekilde destekliyoruz'' dedi.
      Açıklamada, Zevahiri'nin sözlerinin kendilerini ilgilendirmediğini de belirten Habib, ''Dünya şimdi Müslüman Kardeşlerle El Kaide'nin görüşü arasındaki farkı anlayabilir'' ifadesini kullandı.
      Zevahiri, 31 Aralık'ta Kurban Bayramı dolayısıyla bir internet sitesine gönderdiği 15 dakikalık ses bandında, ''Hain (Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü) Mübarek'in cezaevlerinde bulunan kardeşlerime selam yolluyorum'' demişti.
      Arap liderleri, ABD ile işbirliği yaparak hain olmakla da suçlayan El Zevahiri mesajında, ''Filistini satanlar, laik hainler sizlerin kardeşi olamaz. Onların meşruluğunu tanımayın. Onlarla oturmayın ve Filistini kaybetmenize neden olacak belgeleri imzalamayın'' diye konuşmuştu.
     
     29 ÖRGÜT ÜYESİ YAKALANDI
      Öte yandan Nil Deltası'nın 3 bölgesinde Müslüman Kardeşler üyesi 29 kişinin tutuklandığı bildirildi.
      Güvenlik güçleri 14 Aralık'ta Müslüman Kardeşler üyelerinin bulunduğu yerlere baskın düzenlemiş ve 140'dan fazla örgüt üyesini tutuklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:16

İLGİLİ HABERLER