Dünya
  • 6.12.2017 15:40

Erdoğan'ın ziyareti öncesi Çipras'tan flaş açıklama

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyaretine saatler kala açıklama yapan Yunanistan Başbakanı, firari askerlerle ilgili sürpriz bir çıkış yaptı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, yarın gerçekleşecek tarihi ziyaret öncesi Türkiye'ye mesajlar gönderdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamaya hazırlanan Çipras, 15 Temmuzdarbe girişiminden sonra Türkiye'den kaçan askerlerin hoş karşılanmayacağını söyledi. Çipras, "Darbeciler Yunanistan'da hoş karşılanmaz" dedi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Çipras'ın sözlerinden satır başları şöyle:

"Benim duruşum her zaman net olmuştur: Yunanistan'da darbeciler hoş karşılanmaz. Bu kapsamda, Türkiye ile güvenlik ve yargı alanlarındaki işbirliğimize devam ediyoruz.

On yıllar sonra bir ilk olan Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecek ziyaretin ileriye dönük cesur adımlar atmamız için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum.

Türkiye, taahhütlerini yerine getirerek ve Ege'de göç akışını azaltarak mutabakata bağlılığını gösterdi."

65 YIL SONRA BİR İLK!

15 Temmuz'dan sonra helikopterle Yunanistan'a kaçan darbeci sekiz askerin yargı süreci, halen Yunanistan'da devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seyahati; üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın 1952'deki Yunanistan gezisinden 65 yıl sonra Atina'ya Türkiye'den cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret niteliği taşıyacak.

Erdoğan'ın ziyaretine günler kala Atina'daki DHKP-C hücresine baskın yapılmış ve dokuz terörist yakalanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 6.12.2017 15:41

İLGİLİ HABERLER