Dünya
  • 12.6.2018 12:39

Filistinli çocuk bayramlığını hediye bıraktı

‘Milyonluk Kudüs gösterisi’nde İsrail askerleri tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Heysem İmad el-Cemel, bayramlık ayakkabılarını vasiyetle hediye bıraktı.

Gazze sınırında geçen cuma günü düzenlenen ‘Milyonluk Kudüs gösterisi’nde İsrail askerleri tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Heysem İmad el-Cemel, bayramlık ayakkabılarını vasiyetle hediye bıraktı.

Oğlunun giyemediği ayakkabılara ve geride bıraktığı eşyalarına bakarak ağlayan anne Vurud el-Cemel (35), Heysem istememesine rağmen bu bayramda giymeleri için 3 oğluna ayakkabı aldığını anlattı.

Anne Cemel, gösterilere katılma konusunda ısrarcı olan oğlu Heysem’in şehit edilme ihtimalini düşünerek ayakkabılarının arkadaşına verilmesi vasiyetinde bulunduğunu dile getirdi. Oğlunun eyleme gitmeden önce kendisinden geri dönemezse üzülmemesini istediğini aktaran anne Cemel, “İçim hiç rahat değildi. Vakit ikindi olunca dayanamadım, Heysem’i alıp dönmek için sınıra gittim. Oraya vardığımda karnından yaralandığını ve hastaneye götürüldüğünü söylediler. Hastaneye koştum. Son nefeslerini veriyordu. İşgalci İsrail onu katletti. Ama biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 12.6.2018 12:40

İLGİLİ HABERLER