Dünya
  • 24.10.2018 00:03

Flaş.. CIA Başkanı Türkiye'den Kaşıkçı belgelerini istedi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın vahşice öldürülmesine ilişkin, “Gelişmeleri takip edeceğiz. Sorumluların,hesap vermesini talep edeceğiz” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, İstanbul Başkonsolosluğunda girdikten sonra kayıplara karışan ve Suudi Arabistan'ın öldürüldüğünü duyurduğu gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklama yaptı. Pence, Kaşıkçı'nın öldürülmesini “Özgür ve Bağımsız basına saldırı” olarak nitelendirdi. CIA Başkanı Gina Haspel'in kanıtları incelemek üzere Türkiye'ye gittiğini ve görüşlerini ABD Başkanı Donald Trump'a aktaracağını ifade eden Pence, sonrasında Trump'ın verilecek cevaba karar vereceğini söyledi. Pence, “Gelişmeleri takip edeceğiz. Sorumluların, hesap vermesini talep edeceğiz” dedi.

CIA Direktörü Türkiye'de, Kaşıkçı soruşturmasının kanıtlarını inceliyor.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, CIA Direktörü Gina Haspel'in Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili kanıtları incelemek için Türkiye'de olduğunu doğruladı.

Washington'da bir konferansta konuşan ABD Başkan Yardımcısı, CIA Direktörü Gina Haspel'in Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili olarak Türkiye'de bulunduğunu söyledi.

 'HEM DEĞERLER HEM ÇIKARLAR'

Mike Pence, ''CIA Direktörü şu an kanıtları gözden geçirmek için Türkiye'de. Delilleri inceliyor. Bütün gerçekler elimizde olduktan sonra Başkan Donald Trump, Amerikan halkının değerlerini ve önemli ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak bir karar verecek'' diyerek şöyle devam etti:

'KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ'

"CIA Direktörü geri döndüğünde, Başkan'ı, beni ve tüm ekibi, Türklerin ne (kanıtlar) topladığıyla ilgili bilgilendirecek. Amerikan halkına bu işin en dibine kadar ineceğimiz güvencesi vermek istiyorum. Bir gazetecinin, bir muhalifin, masum bir adamın gaddarca öldürülmesini Amerika karşılıksız bırakmayacak, uluslararası toplumunda karşılıksız bırakmamasını bekliyorum."

Güncellenme Tarihi : 23.10.2018 21:36

İLGİLİ HABERLER