Dünya
  • 18.12.2017 07:52

Gazze'den fırlatılan füzeler İsrail'i vurdu

İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze’den atılan füzelerin Hof Ashkelon bölgesini vurduğunu açıkladı. Atılan füzeler sonrası Hof Ashkelon bölgesinde sirenler ile bölgede yaşayan halk uyarıldı.

Sivil bir direniş içerisinde olan Filistinliler, bir yandan sokaklarda eylemler gerçekleştirirken, diğer yandan da Gazze merkezli bir operasyona da hazırlanıyorlar. Gazze'den atılan füzeler İsrail'in Hof Ashkelon bölgesini vurdu.

ALARM VERİLDİ

Kassam ordusunun füzeli operasyonu sonrasında Hof Ashkelon'da adeta acil durum ilan edildi. Bölgede hoparlörlerden siren sesleri yükselirken, İsrailliler sığınaklara koşuşturdu

İSRAİL'DEN HAVA SALDIRISI

Füzeli saldırının Gazze'de Hamas tarafından gerçekleştirildiğini açıklayan İsrail Savunma Bakanlığı, bu saldırıya karşı Gazze’nin kuzeyinin havadan bombalandığını duyurdu.

İSRAİL'İN KUDÜS BARBARLIĞI

Filistin tarafından yapılan açıklamalara göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı sonrası şu ana kadar İsrail'in 130'u çocuk, 9'u kadın toplam 430 Filistinliyi tutukladı.

Filistinlilerin Kudüs, Ramallah ve Beytlehem'deki protesto gösterilerinde İsrail askerlerinin kullandığı plastik mermiler ve gaz bombalarıyla göstericiler yaralanıyor.

Güncellenme Tarihi : 18.12.2017 10:32

İLGİLİ HABERLER