Dünya
  • 20.3.2014 19:27

Google, aynadan elektrik üretti

NRG Enerji, Google ve BrightSource Enerji ait tesis, resmen 17 Şubat'ta açıldı ve 392 megavat kapasiteye sahip.Dünyanın lik ve tek ayna projesi olan Ivanpah Güneş Elektrik Üretim Sistemi, 3 santrali resmen çalıştırmayı başardı.Ivanpah Güneş Elektrik Üretim Sistemi (SEGS) olarak adlandırılan proje ile beş mil karelik alana yerleştirilen aynalar aracılığıyla alınan güneş ışığı, elektrik enerjisine dönüştürülüyor.
 

Kaliforniya'da 300 bin aynanın kullanıldığı dev bir güneş enerjisi projesi hayata geçti. Amerika Birleşik Devletleri'nde güneş enerjisi konusunda önemli bir proje hizmete girdi.Güneş enerjisi alanında dünyanın en büyük projelerinden biri olarak kabul edilen IVANPAH projesi Kaliforniya'nın Mojave Çölü'nde inşa edildi.

Proje için toplamda 300 bin ayna kullanıldı.

Bin 400 hektarlık alan üzerine inşa edilen sistem 2 milyar 200 milyon dolara mal oldu.

Aynaların güneş ışığını 3 kuledeki buhar merkezlerine yansıtmasıyla elde edilecek enerjiyle 140 bin eve elektrik sağlanması planlanıyor. New York'taki ünlü Central Park'tan 4 kat daha büyük bir alanı kaplayan IVANPAH Projesi, uluslararası uzay istasyonundan da görülebiliyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:09

İLGİLİ HABERLER