Dünya
  • 12.10.2015 13:06

Güney Kore'de kadınların estetik çılgınlığı

Kişi başına estetik oranında Güney Kore'nin üstüne yok.. Bu amaçla binlerce klinik açılmış durumda..29 yaşındaki New Yorklu fotoğrafçı, Ji Yeo, Güney Koreli kadınların estetik sonrası hallerini görüntüledi...
Gencecik kadınlar ve kızlar ameliyat sonrası pek mutlu görünmüyorlar.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de reklamlardan kurtulmak mümkün değil. Nereye gitseniz, estetik ameliyatla fiziğinizi değiştirmeniz gerektiğine sizi ikna etmeye çalışan reklamlarla karşılaşıyorsunuz.

Varlıklı Gangnam bölgesinde, adeta her duvarda, sizi bir estetik kliniğine yönlendiren reklamlar asılı.

Trende veya sokakta, "yüzünüze yeni bir hayat katabileceğiniz" söyleniyor. Yüz, göğüs, vücut estetiği ve yaşlanmayla mücadele ile ilgili ameliyat tanıtımlarından geçilmiyor. Kadınlara, "sarkmış ve gevşemiş yüzlerinin, esnek ve daha düzgün boyutlu hale getirileceği" vaat edilirken, erkeklere de köşeli çenelerini yumuşatma ameliyatı öneriliyor.

Tanıdıklarımdan biri, her yağmur yağdığında çenesinin ağrımasından yakınıyor. Sonradan anlıyorum ki, burun ameliyatı için gittiği klinikte, aslında çenesini değiştirmesi gerektiğine ikna edilmiş. Ya da belki kendi kendisini inandırmış...

Sonuç, daha düzgün ama acı veren bir çene. Buna rağmen göğüs büyütme ameliyatına heves ediyor.

Güney Kore'de anne babalar, ergen kızlarına "çifte kapak ameliyatı" hediye ediyor. Ameliyatın amacı, genç kızların gözlerini daha fazla öne çıkarmak, yani daha az Asyalı hale getirmek. Korelilerin gözleri bunca güzelken, niye buna yöneliyorlar diye düşünüyorum hep...

Cevap, trendeki reklamlarda. "Dış görünüşünüzün verdiği güven duygusu, pozitif enerji yaratır. Bu da mutluluğunuzun temelini oluşturur."

Neşterin ucundaki mutluluk...

Ama sorun, mutluluğun gelmemesinde yatıyor.

Şimdi birçok estetik ameliyatı, geri tepmeye başladı. Hastalar ya da daha doğru bir deyişle, estetik kurbanları, yüzlerini yeniden düzenleyen ama aslında bozan doktorları dava ediyor.

Bir estetik mağduru, sargıları açıldığında, "Bu bir insan yüzü değil. Canavarlardan veya uzay yaratıklarından daha iğrenç" diye tepki göstermiş.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:02

İLGİLİ HABERLER