Dünya
  • 25.9.2016 00:59

Halep'te 4 günde 323 kişi katledildi

Suriye'de Esad rejimi ve Rus ordusunun, 19 Eylül'den itibaren düzenlediği hava saldırılarında 323 sivil öldü, bin 334 sivil yaralandı

Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve Rus ordusunun, 19 Eylül'den itibaren sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 323 sivil hayatını kaybetti, bin 334'ü yaralandı. Sadece bugün, şu ana kadar 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Halep'te, dün de 100'e yakın sivil, Rus ve Suriye rejiminin hava saldırıları altında katledilmişti.

ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül'de sağlanan ateşkesin rejim tarafından 1 hafta sonra bitirilmesinin ardından, ülkenin kuzeyindeki Halep ilinde sivillere yönelik yoğun hava saldırıları devam ediyor.

Halep genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkilileri ve sahra hastanesi kaynaklarından derlenen bilgilere göre, 19 Eylül'den bu yana rejimin ve Rusya'nın bombardımanlarında 323 kişi katledildi, 1334 kişi yaralandı.

DÜN 100'E YAKIN SİVİL ÖLMÜŞTÜ

Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde dün düzenlenen hava saldırılarında katledilen sivillerin sayısı 100'e yaklaştı. Halep'te havadan bombalanan yerleşim yerlerindeki sivil savunma çalışmalarını yürüten ekibin yetkililerinden Necip Ensari, yaptığı açıklamada, Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyinde rejim ablukasındaki bazı yerleşim yerlerine yoğun hava saldırıları düzenlediğini anlattı.

Bombardımanlarda Halep'te IŞİD kontrolündeki Bab ile muhaliflerin kontrolündeki semtlerden Beştakin, Ensari, Kellese, Katırci, Bab El Neyrab, Salihiyin, Maadi, Tarik el Bab ve Sahur hedef alındı. Savaş uçakları Sukkeri, Şear ve Mesekin Hananu semtlerini de vurdu. Şiddetli hava saldırılarının sürdüğü dün Halep'te yüzlerce sivil de yaralandı.

REJİM HALEP'İN DOĞUSUNDA KARA HAREKATINA HAZIRLANIYOR

Diğer taraftan rejimin haber ajansı SANA'nın haberine göre rejim güçleri Halep'te kuşatma altında tuttukları doğu bölgesine yönelik kara harekatına hazırlanıyor. 

Rejimin operasyonlarına Rusya da destek veriyor.

HANDARAT YİNE EL DEĞİŞTİRDİ!

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye hükümetine bağlı güçlerin bulunan Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Handarat Kampı ele geçirdiklerini duyurdu. Gözlemevi açıklamasında, Handarat kampının, rejim güçleri ile muhalifler arasında yaşanan yoğun bombardıman sonucunda ele geçirildiğini duyurdu.

Muhaliflerden bir yetkili de ilerleyişi doğruladı. Bugüne kadar Handarat kampı defalarca el değiştirmişti

Güncellenme Tarihi : 25.9.2016 03:01

İLGİLİ HABERLER