Dünya
  • 27.5.2015 00:57

Hindistan’da aşırı sıcaklarda ölü sayısı bini geçti

Hindistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, bir süredir ülkeyi etkisi altına alan aşırı sıcaklar nedeniyle en az bin 150 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Açıklamada, ölümlerin en fazla görüldüğü Andhra Pradesh eyaletinde aşırı sıcakların görülmeye başladığı 18 Mayıs’tan itibaren toplamda 884 kişi yaşamını yitirdiği kaydedildi. Andhra Pradesh’te hava sıcaklıklarının 47’ye ulaştığı kaydedilen açıklamada, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü 668 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Eyalet Afet Yönetimi Başkanı Bhambal Ram Meena tarafından yapılan açıklamada, ülkenin Telangana eyaletinde ise 15 Nisan’dan itibaren 269 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümünün yaşlılar, inşaatta çalışanlar ya da sokaklarda yaşayanlardan oluştuğu ifade edildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, çöllerin görüldüğü Racastan eyaleti üzerinden gelen kuru ve sıcak rüzgarların ülkede görülen aşırı sıcaklara neden olduğu belirtildi. Hindistan’ın kuzey, merkez ve doğusunda yoğun yaz sıcağının etkili olduğu kaydedildi.

Yerel basında yer haberlerde, aşırı sıcaklar nedeniyle Yeni Delhi’de de en az 75 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:12

İLGİLİ HABERLER