Dünya
  • 17.3.2007 11:54

HİNDİSTAN'DA KORKUNÇ ÇOCUK İSTİSMARI

Hindistan'da ulusal ölçekte yapılan bir araştırma, Hint çocuklarının yaklaşık yarısının ekonomik, fiziksel ve cinsel olarak istismar edildiğini ortaya koydu.
Henüz resmi olarak açıklanmamasına karşın basına sızan araştırmaya göre, Hindistan'da çocukların yüzde 25'i cinsel tacize maruz kalıyor. Bu vakaların yüzde 30'unda ise mağdurların akrabaları tarafından taciz edildiği belirtiliyor.
Ulusal haber dergisi Outlook'un ele geçirdiği ve 17 bin çocuk ve yetişkin üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre, çocukların yüzde 40'ı büyükleri tarafından dövülüyor. Bu rakam başkent Yeni Delhi'de yüzde 71'e çıkıyor. Başkentteki dayak vakalarının yüzde 56'sı ise kanama ile sonuçlanıyor.
Araştırmada ayrıca, çocukların yüzde 60'ının zorla çalıştırılmak suretiyle ekonomik olarak istismar edildiği ifade ediliyor.
Hindistan'da çocuk istismarı konusunda yapılmış en kapsamlı çalışma özelliğini taşıyan araştırmanın UNICEF tarafından desteklenen sivil toplum örgütü Prayas'ın gerçekleştirildiği belirtildi. Araştırma raporunun Mart ayı sonunda açıklanması planlanıyordu.
Hindistan'ın yaklaşık 1 milyardan fazla nüfusunun yüzde 40'ı, 18 yaşın altında.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:57

İLGİLİ HABERLER