Dünya
  • 18.10.2016 07:37

İbadi'den 'Türkiye' açıklaması

Irak Başbakanı Haydar el İbadi "Türklerin, Irak'a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim. Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz" dedi.

Almasalah’ın haberine göre İbadi, Bağdat’taki yabancı misyon ve temsilcileriyle görüştü. Görüşmede, Türkiye hakkında konuştu. İbadi, ”Türklerin, Irak’a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim. Irak’ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz” dedi.

İbadi, ’Türkiye iç sorunlarını dışarıya taşımak için Saddam Hüseyin’in politikasını benimsemiştir. Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermedik. Irak’ın egemenliğine saygı göstermelerini ve ülkenin kuzeyinden askerlerini derhal çekmesini talep ettik. Türk askerlerinin bölgede kalması, iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verecektir” dedi.

Ayrıca Başbakan İbadi, "Erdoğan, Irak Kürtlerin asimilasyona maruz kaldığını söylüyor. Peki, siz Türkiye Kürtlerine askeri ve siyasi haklarını verdiniz mi soruyorum?” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 07:38

İLGİLİ HABERLER