Dünya
  • 19.7.2018 17:29

İki gün önce sıcak pozlar vermişlerdi... Tehdide başladılar!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesini tehdit eden saldırgan eylemlere aynı ölçüdeki eylemlerle yanıt vereceklerini söyledi. NATO'ya yönelik bu açıklamanın, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı Helsinki Zirvesi'nden iki gün sonra gelmesi dikkat çekti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen bir toplantıda Rus büyükelçiler ve elçilere hitap eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya için doğrudan tehdit oluşturan saldırgan eylemlere aynı şekilde yanıt vereceklerini söyledi.

“KİLİT NOKTA SALDIRGANLIK DEĞİL GÜVENİ ARTIRMAK!”

Putin "Avrupa’da güvenlik ve istikrarın sağlanması için kilit nokta, NATO’nun Rusya sınırlarında şu an yaptığı gibi yeni askeri üsler ve askeri yapılar konuşlandırması değil işbirliğini geliştirmek ve karşılıklı güveni artırmaktır" dedi.

Putin, Rusya’nın küresel istikrar ve güvenliği artırma ile yeni zorluklar ve tehditlerle mücadele etme çabasının dünya için gerekli olduğunu ifade etti.

“BAĞIMSIZ DIŞ POLİTİKA GÜDÜYORUZ”

Putin "Dinamik ve olaylarla dolu mevcut dünyada Rusya olarak sürekli sorumlu ve bağımsız bir dış politika güdüyoruz. Rusya’nın uluslararası ilişkilerde aktif olarak yer alması, başlıca ulusal arzumuzun gereği… Yani halkımızın yaşam kalitesini artırmak, büyük çapta toplumsal ve ekonomik görevleri gerçekleştirmek, ülkemizde çığır açıcı gelişme için maksimum refah ve güvenli koşulları sağlamak arzusunun…" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın gelecek yıllarda dünyanın en büyük 5 ekonomisi arasına girmesi ve Rusya halkının kilit standartlarının önemli oranda geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Putin "Bu stratejik hedefleri gerçekleştirmek için dış politika imkânlarını tam kapsamlı olarak kullanmalıyız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.7.2018 15:36

İLGİLİ HABERLER