Dünya
  • 28.5.2015 10:22

İngiltere AB referandumuna gidiyor

Başbakan Cameron’un seçim öncesi vaatleri arasında yer alan AB referandumu, 2017 yılının sonuna kadar oylamaya sunulacak. Referandum kapsamında İngiliz vatandaşlarından “Birleşik Krallık Avrupa Birliği üyesi olarak kalmalı mı” sorusuna cevap vermeleri istenecek. Cameron’un lideri olduğu Muhafazakar Parti, 2017’nin sonuna kadar gerçekleşmesi planlanan referandum için iktidarın ilk yılında bir yasa çıkartacak.
2017 yılının sonuna kadar gerçekleştirilecek olan AB referandumunda, İngiltere’de yaşayan diğer AB üyesi ülkelerin vatandaşlarına ve İskoçya’nın bağımsızlığına yönelik referandumda oy kullanabilen 16-17 yaşındaki İngilizlere söz hakkı verilmeyecek.

Cameron, referanduma gidilmeden önce, kendi ülkesinin yönetimi konusunda Brüksel’den bir takım yetkileri geri alarak İngiltere’nin AB ile ilişkilerini yeniden şekillendireceği sözünü vermişti. İngiliz Başbakan, iyileştirilmiş bir AB içerisinde kalma taraftarı olduğunu söylemiş ancak istediği değişikliklerin yapılmaması durumunda hiçbir ihtimali elemeyeceğini dile getirmişti. 

İHA

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:11

İLGİLİ HABERLER