Dünya
  • 23.5.2017 09:44

İngiltere'de konsere bombalı saldırı

Manchester Arena yakınlarında patlama

İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena'da patlama meydana geldi. Amerikalı şarkıcı Grande'nin konseri esnasında yaşanan patlamada 22 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena'da, Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin performansı sırasında bir patlama sesi duyuldu.

Reuters Haber Ajansı, konser alanındaki yüzlerce kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

 

 

İngiliz polisi, Manchester Arena yakınlarındaki patlamada ölü ve yaralıların olduğu açıklamasını yaptı.

Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferlerin askıya alındığı bildirildi.

'İnsanlar kanlarla kaplıydı'

İndependent'ta yer alan habere göre, konserde bulunan bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu." dedi.

İngiliz medyası patlamada 22 kişinin öldüğünü açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ACİL TOPLANDI
Korkunç patlamanın ardından İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda acil toplantı yapıldı.
 

MANCHESTER'IN BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: KORKUNÇ BİR GECEYDİ
Manchester'ın Belediye Başkanı Andy Burnham Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kalbim yakınlarını kaybedenlerle beraber, cesur acil servisimizi takdir ediyorum. Muhteşem şehrimiz için korkunç bir geceydi." dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI
Independent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu" dedi.
Konserde bulunan Evie Brewster adlı bir tanık Daily Mail'e verdiği demeçte, “Ariana Grande son şarkısını henüz bitirmiş ve sahneden ayrılmıştı, patlama sesi geldiğinde. Herkes bir anda çığlık atmaya ve çıkışa doğru koşmaya başladı. Polis ve ambulans sirenlerin duyabiliyorduk. Korkunçtu” dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.5.2017 11:19

İLGİLİ HABERLER