Dünya
  • 4.5.2015 22:57

İnsan azmanı kolunu zor kurtardı

Kaslı olmak için başvurduğu yöntem az daha hayatına mal olacaktı. 25 yaşındaki Romario Dos Santos Alves kollarına yağ ve alkol enjekte ederek az daha kollarını kaybedecekti.Brezilya'nın Caldas Novas kentinde yaşayan ve eski bir güvenlikçi olan Alves, vücudunu geliştirmek için sentetik dolgu denilen "synthol" kullandı.

Bu ilacı kullandıktan sonra bağlılık yaptığını söyleyen Alves, "Gittiğim spor salonunda bazı kaslı adamlar sayesinde bu ilacı kullanmaya başladım. Bir defa kullandıktan sonra sürekli istedim. Bende alışkanlık yaptı" dedi.Çoğu zaman bu ilacın enjekte edilmesi için karısı Marisangela Marinho (22)'den yardım aldı. Alışkanlığın devam etmesi üzerine karısı "ya synthol ilacını bırakacaksın ya da ben senden ayrılacağım" dediğini anlatan Alves, kendisinin de bu durumdan rahatsız olduğunu açıkladı.

Doktorların verdiği yanıt neredeyse Alves'in hayatını karartıyordu. Kaslardaki yağların alınması içi doktorlar kollarının kesilmesi gerektiğini söyledi. Karısının hamile olduğunu söyleyen Alves "Ne yapacağımı şaşırmıştım. Doktorlar bana, 'Ya kollarını keseceğiz ya ada bütün uzuvlarını kesmek zorunda kalacağız' dedi.

Bu durum karşısında çok sevinen Alves, yaptığı aptal bir durum yüzünden az daha kollarını kaybedeceğini dile getirdi. Yaşadığı Caldas Novas'ta insanların kendisine canavarmış gibi baktıklarını söyledi.

İki yıldır o ilaçları almadığını söyleyen Alves, "Hâlâ profesyonel bir vücut geliştirme sporcusu olmak istiyorum. Ama kesinlikle bir daha syhthol kullanmayacağım. Temiz kalmaya kararlıyım. Synthol kullanmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu etrafımdaki herkese anlatıp uyarıyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:38

İLGİLİ HABERLER