Dünya
  • 6.10.2004 03:51

IRAK'TAKİ AMERİKAN ASKERLERİNDEN MEKTUP VAR...

Bush’un, teröre karşı savaş ve Irak politikasını ‘Fahrenheit 9/11’ filmiyle sert biçimde eleştiren ABD’li yönetmen Michael Moore, Irak’taki ABD askerlerinden aldığı mektupları bir kitapta topladı.

İNGİLİZ The Guardian gazetesi, yönetmen Michael Moore’un ‘Bize bir daha güvenecekler mi?’ adlı kitabında yer alan asker mektuplarından bazılarını yayınladı. Mektuplar, askerlerin Başkan Bush’a ve Irak’taki uygulamalara duydukları tepkiyi ve öfkeyi gösteriyor. Mektuplardan bazıları şöyle:

Berbat olduğuna inandığım insanları öldürmek düşüncesiyle Irak’a gittim. Binlercesini öldürecektim. Bağdat’a ilk benim birliğim girdi. 3 Ocak’tan 3 Ağustos’a kadar orada kaldım. Çok korkmuştum. Parçalanmış, ikiye bölünmüş cesetler, bacakları kopmuş çocuklar gördüm. Ordudan ve görevimden, orada geçirdiğim her dakikadan nefret ettim. Oysa Başkan’a inanmıştım. Ama o kendi şahsi savaşı için, insanları ölüme göndermekten çekinmeyen biri. Gelecek Şubat, terhis olmam gerekiyordu ama, Beyaz Saray’daki g... kenarı, terhisleri durdurdu.

MALZEMEMİZ YETERSİZ

Adım, Michael W. 30 yaşında ve piyadeyim. 4 Mart’tan bu yana Irak’tayım. Çatışmada ben ve birçok arkadaşım yaralandı. Malzememiz yeterli olmadığı için iyi korunamadık.

Deniz piyade onbaşısıyım. Bay Moore, lütfen Bush’a atış yapmaya devam edin. Eve döndükten sonra, Bush’un yalancı ve b... bir herif olduğunu anladım. Bu adamın bir kez daha seçilmesine engel olmalıyız. Bize yalan söylenildi ve kullanıldık. Birçok asker arkadaşım da benim gibi düşünüyor.  

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:02

İLGİLİ HABERLER