Dünya
  • 18.2.2018 10:56

İran'da 66 kişiyi taşıyan uçak düştü!

İran'da 66 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü!

Tasnim haber ajansı, 66 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağının İsfahan yakınlarında düştüğünü duyurdu

Aseman Havayolları'na ait 66 kişi taşıyan ve Tahran-Yasuc seferini yapan bir yolcu uçağının İsfahan yakınlarında düştüğü belirtildi.

İran'ın başkenti Tahran'dan havalanarak Yasuj kentine giden bir uçağın düştüğü bildirildi. Uçakta 66 kişinin bulunuyor

İran medyasına göre, başkent Tahran'dan Yasuj kentine hareket eden Aseman Airlines şirketine ait yolcu uçağı İsfahan yakınlarında düştü.

İran haber ajansı ISNA da, başkent Tahran'dan havalanan yolcu uçağının havalandıktan 20 dakika sonra İsfahan'a yakın Semiram bölgesinde düştüğünü duyurdu.,

Aseman Havayolları'na ait 60 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan ve Tahran-Yasuc seferini yapan bir yolcu uçağının İsfahan yakınlarında düştüğü belirtildi.

Aseman Havayolları sözcüsü, uçakta bulunan 66 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ART-72 tipi uçağın yerel saatle 8.45'te Tahran'dan havalandığı ve kalkıştan 50 dakika sonra radardan kaybolduğu ifade edildi.

İranlı yetkililer, bölgeye kurtarma ekiplerini yönlendirdi.

İran Kızılay'ından yapılan açıklamada kurtarma ekiplerinin bölgeye hareket ettikleri belirtildi.

Öte yandan olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığı da açıklanırken Tasnim Haber Ajansı’na konuşan yetkililer, “Olay yerine ilk yardım helikopteri gönderdik fakat ambulans göndermek, dağlık bir alan olduğu için oldukça güç” dedi.

Haber ajansı ISNA’ya konuşan Acil Afet ve Yardım Birimi Sözcüsü Motjaba Khaledi, “Uçak Semirom yakınlardaki dağlık alana düştü” dedi. İsfahan bölgesinin acil durum ve tıbbı destek departmanının direktörü Ghafur Rastin, “Uçağın düştüğü alan dağlık fakat olayla ilgili henüz bir şey bilmiyoruz” dedi.

Fransız-İtalyan uçak üreticisi ATR firmasının yaptığı ATR 72, 78 yolcu taşıyabiliyor ve 2 pilot tarafından kontrol ediliyor.

İran'da Tahran'dan Yasuj'a uçan bir yolcu uçağının İsfahan yakınlarına düştüğü ve uçakta bulunan 66 kişinin öldüğü bildirildi. Uçakta hayatını kaybedenlerin yakınları hastanelere akın etti.

İRAN medyasına göre bir yolcu uçağı radardan kayboldu. İran Acil Durum Merkezi uçakta 66 kişi olduğunu açıkladı. Tahran'dan Yasuj'a giden uçağın Aseman Airlines şirketine ait olduğu bildirildi. Tasnim haber ajansı uçağın İsfahan yakınlarında Samirom bölgesinde düştüğünü aktardı.

Uçağın Padena Dağı'nın yakınlarına düştüğü ve arama kurtarma çalışmaları başlatılarak helikopterlerin havalandığı gelen bilgiler arasında. Düşen uçağın 20 yıllık olduğu ifade ediliyor.

İran Acil Durum Merkezi sözcüsü uçağın dağlık bir alana düştüğünü, bu yüzden ambulansların ulaşamadığını ancak bölgede helikopterlerin çalıştığını açıkladı. Uçakta bulunan 66 kişi hayatını kaybetti.

İranda 66 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

Kazadan haberdar olan yolcu yakınları Tahran'daki Mehrabad Havalimanına geldi. Bazı yolcu yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

İranda 66 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü
Yolcu uçağının rotası

Mehr habaer ajansı da sis nedniyle helikopterin alana ulaşamadığını ve bölgeye karadan ekip gönderilmeye çalışılacağını duyurdu.

İran medyası düşen yolcu uçağının modelinin 'ATR-72' olduğunu da açıkladı.

66 YOLCU VE MÜRETTEBATTAN KURTULAN YOK

Aseman Havayolları yetkilisi Muhammed Tabatay ise uçaktaki 66 kişiden kurtulan olmadığı yönünde bilgilendirildiklerini söyledi.

FİLO YENİLENEMEDİ

AA'nın haberine göre İranlı hava yolu şirketleri, ABD'nin yaptırımları nedeniyle 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla veya kullanılmış uçakları satın alma yoluyla hizmet veriyor. Uçak filosu yenilenemediği için kaza riskinin artması, son 39 yıl içinde 200'den fazla uçak kazası yaşanmasına ve 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

İranda 66 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

.

Güncellenme Tarihi : 18.2.2018 16:08

İLGİLİ HABERLER