Dünya
  • 22.10.2012 14:10

İran'dan muhaliflerle 'ateşkes' görüşmesi

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suriye’de Kurban Bayramı süresince ateşkes sağlanması konusunda ülkedeki muhalif guruplarla görüşme başlattıklarını belirtti.

Tahran’da katıldığı basın toplantısında konuşan Salihi, Suriyeli muhalifler ve yönetim arasında barış sağlanması için Tahran’ın attıkları adımların sorulması üzerine "Pazar gününden itibaren Suriyeli bazı muhalif guruplarla temas kurmaya başladık" dedi. İranlı bakan görüşme başlattıkları muhaliflerin kimler olduğu hakkında ayrıntı vermedi. İranlı bakan, şöyle dedi:

"Suriye devleti ateşkes için hazır olduğunu açıkladı. Fakat aralarında görüş birliği olmayan, muhaliflerin önemli bölümü bu konuya hazır olduklarını belirtmiyor. Muhaliflerden bazı guruplar ise buna karşı çıkıyor. Bu yaklaşım Suriye’de kim veya kimlerin şiddetin durdurmasını istemediğini açıkça göstermektedir."

Salihi, Suriyeli muhalifler ve Şam yönetimini müzakere masasında buluşturmak için çalıştıklarını ekledi. Diğer taraftan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye krizini görüşmek için bugün Tahran’a geldi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 13:52

İLGİLİ HABERLER